Πυρκαγιά σε διαμέρισμα από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής θερμάστρας

Αυξάνονται τα περιστατικά πυρκαγιών σε σπίτια που προκαλούνται, στην προσπάθεια των ενοικίων να ζεσταθούν.

Στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα ψες, 28χρονος ουκρανός που διαμένει σε διαμέρισμα του 6ου ορόφου πολυκατοικίας στη Νεάπολη, ξύπνησε από τους καπνούς που έπνιξαν το σπίτι.
Αντελήφθη ότι υπήρχε πυρκαγιά στο σαλόνι, διατήρησε ωστόσο την ψυχραιμία του και βγήκε από το διαμέρισμα καλώντας την πυροσβεστική.
Η φωτά κατασβέστηκε, πριν επεκταθεί σε όλο το διαμέρισμα. Το σαλόνι όμως καταστράφηκε ολοσχερώς.
Από τις έρευνες της πυροσβεστικής, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στην πρίζα ηλεκτρικής θερμάστρας που βρισκόταν στο σαλόνι, και επεκτάθηκε στη μοκέτας με την οποία ήταν καλυμμένο το πάτωμα.
Ο 28χρονος Ουκρανός επισκέφθηκε προληπτικά το νοσοκομείο λόγω εισπνοής καπνού και πήρε εξιτήριο μερικές ώρες  αργότερα. Σε κατάθεση του ανέφερε πως δεν θυμόταν αν η ηλεκτρική θερμάστρα ήταν αναμμένη ή όχι.
Ο ουκρανός βρίσκεται στην Κύπρο ως επισκέπτης, και το διαμέρισμα ανήκει σε Ρωσίδα η οποία απουσιάζει και του το παραχώρησε για να μείνει.

Πηγή: Σωτηρούλα Χριστοφίδου , ΡΙΚ Λεμεσός

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:37

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.