Απορρίφθηκε το αίτημα Σαρίκα - Σιαηλή. Κοινό το κατηγορητήριο στο ΣΑΠΑ

 

Κοινό κατηγορητήριο στην υπόθεση ΣΑΠΑ με τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Πάφου Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου αντιμετωπίζουν από σήμερα ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Φειδίας Σαρικας και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλης. Το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση που υπέβαλαν μέσω των συνηγόρων τους για το ζήτημα αυτό .

Με την απόρριψη της έντασης κλήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους καταλογίζονται, απαντώντας ως ήταν αναμενόμενο μη παραδοχή. Και οι πέντε πλέον κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες δεκασμού δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Οι πέντε αντιμετωπίζουν συνολικά 58 κατηγορίες. Στο πρώην Δήμαρχο Πάφου και βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα απαγγέλθηκαν 7 κατηγορίες σε σχέση με το συμβόλαιο Γ', του βιολογικού σταθμού, της Α' φάσης του έργου.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στο ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης αντιμετωπίζει 25 κατηγορίες, 12 ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ Ευστάθιος Ευσταθίου,6 κατηγορίες ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ Βάσος Βασιλείου και 8 κατηγορίες ο νυν δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του ο πρόεδρος του κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ ανέφερε πως κοινός σκοπός όλων των κατηγορούμενων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν το προσωπικό όφελος ενώ τα αδικήματα που διαπράχτηκαν ήταν της ίδιας φύσης με ταύτιση σκοπού και μέσω που δικαιολογούν την κοινή δίκη. Ο κ.Δαυιδ είπε ότι το θέμα της χρονικής καθυστέρησης της δίκης απασχόλησε το δικαστήριο ωστόσο ανέφερε θα ήταν πρόωρο αυτή την στιγμή να προβλεφθεί η εξέλιξη της διαδικασίας. Συνεκτιμώντας, είπε, την ύπαρξη κοινής μαρτυρίας που θα δοθεί το δικαστήριο δεν δίνει την ευκαιρία της ξεχωριστής δίκης σημειώνοντας πως το συμφέρον της δικαιοσύνης απαιτεί την ενιαία εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση ορίστηκε για σκοπούς συνέχισης της ακρόασης στις 14 και 15 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί. Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουρή

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:17

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.