Τετάρτη και Σάββατο κλείνουν δρόμοι στη Λευκωσία για το Ράλλυ Κύπρος

Αύριο Τετάρτη 23/9/2015 λόγω της διεξαγωγής της Δοκιμαστικής Ειδικής Διαδρομής εντός της πόλης της Λευκωσίας, στο πλαίσιο του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2015, θα κλείσουν προσωρινά για την τροχαία κίνηση, τμήματα κύριων δρόμων εντός της Λευκωσίας, μεταξύ των ωρών τέσσερις το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ. Οι ίδιοι δρόμοι θα κλείσουν και το Σάββατο από τις τρεις το απόγευμα. Τα τμήματα των δρόμων που θα αποκοπούν για την τροχαία κίνηση είναι τα ακόλουθα:

1. Τμήμα της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη, θα είναι κλειστό από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή (Φώτα Τροχαίας HONDA), με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.
2. Η οδός Μιχαήλ Καραολή, νότια του κτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών.
3. Τμήμα της οδού Ευαγόρου, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Θεμιστοκλή Δέρβη, μέχρι τη συμβολή με τη οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.
4. Η οδός Γρηγόρη Αυξεντίου, μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, της Συνεργατικής Τράπεζας και του νέου Δημοτικού Θεάτρου.
5. Τμήμα της οδού Βασιλέως Παύλου, από τη συμβολή με την οδό Χριστόδουλου Σώζου, μέχρι την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.
6. Η οδός Κωστή Παλαμά, από τη συνέχεια με την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Ομήρου και την πλατεία Λόις Τζωρτζ.
7. Η οδός Ομήρου, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Διαγόρου, με κατεύθυνση προς Άγιο Δομέτιο, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Μουσείου.
8. Τμήμα της συμβολής των Φώτων Τροχαίας των οδών Χείλωνος, Λόρδου Βύρωνος και Μουσείου, παρά το Αρχαιολογικό Μουσείο.
9. Η οδός Νεχρού, μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
10. Η οδός Κινύρα, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Ηρώων και Λουκή Ακρίτα.
11. Η οδός Μουσείου, από τον κυκλικό κόμβο του «Μάρκου Δράκου» μέχρι τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Ομήρου και Νεχρού.
12. Ο κυκλικός κόμβος του «Μάρκου Δράκου» και η προέκταση προς το οδόφραγμα του «Λήδρα Παλλάς», μέχρι το σημείο του μικρού κυκλικού κόμβου, παρά το οδόφραγμα του «Λήδρα Παλλάς».
13. Τμήμα της οδού Χαράλαμπου Μούσκου, παρά το σημείο των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας.
14. Τμήμα του ανοικτού χώρου του παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως δημόσιος χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Η Αστυνομία θα προβεί στις αναγκαίες προσωρινές ρυθμίσεις για βοήθεια και ασφαλή διακίνηση της τροχαίας κίνησης και ταυτόχρονα προτρέπει τους οδηγούς που έχουν πρόθεση να κατευθυνθούν προς και από το κέντρο της Λευκωσίας, να χρησιμοποιούν τις ακόλουθες προσωρινές διαδρομές:
1. Από τις περιοχές Αγίου Δομετίου και Αγίου Παύλου, να χρησιμοποιείται η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή και οι οδοί Λουκή Ακρίτα και Χείλωνος προς την οδό Προδρόμου και Γρίβα Διγενή, μέχρι τη Λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη, για την κατεύθυνση προς την Λευκωσία.
2. Από περιοχές Λακατάμιας, Στροβόλου και Αγίων Ομολογητών, μέσω της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, να κινούνται δυτικά προς Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο και ανατολικά προς το κέντρο της Λευκωσίας και περιοχές Παλλουριώτισσας και Λυκαβητού, μέσω των Λεωφόρων Θεμιστοκλή Δέρβη και Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ.
3. Από το κέντρο της πόλης προς την οδό Ευαγόρου, παρά το παλιό ΓΣΠ, θα επιτρέπεται η κίνηση μόνο προς τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή.
4.Από το κέντρο της παλιάς πόλης μέσω της οδού Ρηγαίνης, προς Πύλη Πάφου, θα επιτρέπεται η κίνηση προς την οδό Αιγύπτου.
5. Από τις περιοχές Παλουριώτισσας, Λυκαβητού και Πύλης Αμμόχωστου, να χρησιμοποιούνται οι Λεωφόροι Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Διγενή Ακρίτα, Σπύρου Κυπριανού (πρώην Σάντα Ρόζα) προς τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, για την κατεύθυνση προς τις περιοχές Στροβόλου, Λακατάμιας, Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο.
6. Η πρόσβαση από και προς τη περιοχή των κτιρίων των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας, θα είναι ελεγχόμενη μέσω των Φώτων Τροχαίας με τις οδούς Ηρώων και Λουκή Ακρίτα.
7. Η οδός Λόρδου Βύρωνος προς το κέντρο της πόλης, θα επιτρέπεται η κίνηση μόνο προς την οδό Χείλωνος προς Άγιο Δομέτιο.
8. Ο ανοικτός χώρος στάθμευσης οχημάτων του παλιού Νοσοκομείου, θα εξυπηρετείται μόνο από την οχηματική πρόσβαση που βρίσκεται επί της οδού Χείλωνος.
9. Στην οδό Διαγόρου θα επιτρέπεται η κίνηση μόνο προς το κέντρο της πόλης, προς την πλατεία του Αγάλματος Σολωμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση καθώς και τη διαδρομή του αγώνα στο www.cyprusrally.com.cy

H Οργανωτική Επιτροπή του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2015 και ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσαν:
«Απολογούμαστε για την όποια ταλαιπωρία του κοινού από τις διευθετήσεις που θα γίνουν με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής της Λευκωσίας,
η οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί φέτος σε μικρότερη διάρκεια και Σάββατο απόγευμα, που πολλά καταστήματα δεν είναι ανοικτά.
Προτρέπεται το κοινό που θα ήθελε να παρακολουθήσει την υπερειδική διαδρομή να προσέλθει στον χώρο έγκαιρα,
να χρησιμοποιήσει όλους τους παρακειμένους χώρους στάθμευσης και να ακολουθεί τις προτροπές της αστυνομίας
και των κριτών ασφαλείας που θα στελεχώνουν τον χώρο».

 

Ενημέρωση: Δέσποινα Κουρή

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:22

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.