Σε 59 μονάδες δειγματοληψίας το Σαββατοκύριακο τα rapid test για εργαζόμενους και γενικό πληθυσμό

Συνεχίζεται το παγκύπριο πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να διασφαλιστεί ότι η επαναλειτουργία επιχειρήσεων/τομέων θα γίνει με ασφάλεια. Το Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν 59 μονάδες δειγματοληψίας σε όλες τις Επαρχίες, με διευρυμένο ωράριο.


Σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις/επαγγελματικούς κλάδους που επαναδραστηριοποιούνται στις 8 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου πριν την επιστροφή τους στον εργασιακό τους χώρο.
 
Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει πως για να καταστεί εφικτός ο έλεγχος όλων των εργαζόμενων που θα επανέλθουν στον εργασιακό τους χώρο, έχει γίνει ομαδοποίηση των εργαζομένων αλφαβητικά με βάση το επίθετό τους.
 
Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου υποβάλλονται σε έλεγχο όσων το επίθετο αρχίζει από Π έως Σ και από S έως V στο λατινικό αλφάβητο, ενώ την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου οι έλεγχοι συνεχίζουν για όσους έχουν επίθετο που αρχίζει από Τ μέχρι Ω και από W μέχρι Z στο λατινικό αλφάβητο.
 
Οι εργαζόμενοι προτρέπονται όπως τηρήσουν την πιο πάνω αλφαβητική ομαδοποίηση, έτσι ώστε το πρόγραμμα να γίνει οργανωμένα και να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία. Όσοι εργαζόμενοι με επίθετο από Α – Ο (ελληνικό αλφάβητο) και A – R (λατινικό αλφάβητο) δεν υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο, καλούνται να το πράξουν εντός του Σαββατοκύριακου, αφού προϋπόθεση για να επανέλθουν στην εργασία τους, είναι η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος rapid test.
 
Το πρόγραμμα ελέγχου των εργαζομένων διενεργείται ταυτόχρονα με το πρόγραμμα ελέγχου του γενικού πληθυσμού. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, για την περίοδο 6-7 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσουν 59 μονάδες δειγματοληψίας σε όλες τις Επαρχίες και σε διευρυμένο ωράριο.
 
Στην Επαρχία Λεμεσού θα λειτουργήσουν 14 σημεία και συγκεκριμένα στην Εκκλησία Αγίου Ιωάννη Ελεήμωνος, στη Λεμεσό από 8.30 π.μ.-6 μ.μ.. στο Κτήριο ΤΕΠΑΚ «Αντρέας Θεμιστοκλέους», στην Αγία Ζώνη (Παλαιό Κτηματολόγιο Λεμεσού, Οδός Αθηνών) μεταξύ 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίου Νεκταρίου, στη Μέσα Γειτονιά μεταξύ 8.30 π.μ.-6 μ.μ., την Εκκλησία Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον Κάψαλο από 8.30 π.μ. μέχρι 6 μ.μ., στην Εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας, στα Πολεμίδια μεταξύ 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, στον Ύψωνα από 8.30 π.μ. μέχρι 6 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στο Ζακάκι μεταξύ 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γερμασόγειας από 8.30 π.μ. μέχρι 6 μ.μ., στην Εκκλησία Αποστόλου Λουκά, στον Άγιο Αθανάσιο (συνοικισμό) μεταξύ 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Ιατρικό Κέντρο Ερήμης (απέναντι από πρώην Συνεργατική) από 8.30 π.μ. έως 6 μ.μ., στο Κοινοτικό Συμβούλιο Τριμίκλινης μεταξύ 8.30 π.μ.-1.30 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίου Στυλιανού, στη Λινόπετρα από 8.30 π.μ. μέχρι 6 μ.μ., στο Πολυδύναμο Κέντρο Πύργου Λεμεσού μεταξύ 8 π.μ.-12.30 μ.μ. και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Παλώδιας μεταξύ 1.30 μ.μ.-6 μ.μ.
 
Στην Επαρχία Λάρνακας θα λειτουργήσουν 12 σημεία και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αγίου Γεωργίου Κοντού», στη Λάρνακα μεταξύ 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας από 8.30 π.μ. μέχρι 6 μ.μ., στην Εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λάρνακα (περιοχή Κρασιά) από 8.30 π.μ. έως 6 μ.μ., στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου «Αγίου Σάββα», στα Λειβάδια μεταξύ 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Τιμίου Προδρόμου, στη Δρομολαξιά (καινούργια εκκλησία) μεταξύ 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Οίκημα Σωματείου «Ομόνοιας Αραδίππου», στην Αραδίππου μεταξύ 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Οίκημα Παλαιού Παντοπωλείου, στην Ξυλοτύμπου από 8.30 π.μ. μέχρι 1 μ.μ., στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας μεταξύ 1.30 μ.μ.-6 μ.μ., στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σκαρίνου μεταξύ 8.30 π.μ.-1 μ.μ., στο Κοινοτικό Ιατρείο Κόρνου από 1.30 μ.μ. μέχρι 6 μ.μ., στο Παλαιό Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης (Οδός Αρμονίας 1) μεταξύ 8.30 π.μ.-1 μ.μ. και στο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου (στεγασμένος χώρος στάθμευσης) από 1.30 μ.μ. έως 6 μ.μ.

Στην Επαρχία Λευκωσίας θα λειτουργήσουν 17 σημεία, στον Χώρο Κρατικής Έκθεσης, στην Έγκωμη (μπροστά από την Ανατολική Είσοδο) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίου Παύλου, Ενορία Αγίου Παύλου, στον Άγιο Δομέτιο 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου, στην Ακρόπολη 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στην Αγλαντζιά (Λεωφόρος Κυρηνείας) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλουριώτισσα 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, στα Λατσιά 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής, στη Λακατάμια 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίου Βασιλείου, στον Στρόβολο 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Δημαρχείο Γερίου              8.30 π.μ.-6 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στη Δευτερά 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Τσερίου 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα, στην Κοκκινοτριμιθιά 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Κέντρο Υγείας Ιδαλίου 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Πλατεία μπροστά από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κλήρου 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετράς 9 π.μ.-5.30 μ.μ. και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αστρομερίτη από 8.30 π.μ. μέχρι 6 μ.μ.
 
Στην Επαρχία Πάφου θα λειτουργήσουν 9 σημεία, στην Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, στην Πάφο από 8.30 π.μ. μέχρι 6 μ.μ., στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο (Οδός Γρίβα Διγενή) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στον Προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS (Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο) 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στην Πόλη Χρυσοχούς 8.30 π.μ.-1 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας 2 μ.μ.-6 μ.μ., στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης 8.30 π.μ.-1 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής, Γεροσκήπου 1.30 μ.μ.-6 μ.μ., στην Πλατεία Κοινοτικού Συμβουλίου Τσάδας 8.30 π.μ.-12.30 μ.μ. και στο Κοινοτικό Ιατρείο Γιόλου 1 μ.μ.-5.30 μ.μ.
 
Στην Επαρχία Αμμοχώστου θα λειοτυργήσουν 7 σημεία. Συγκεκριμένα, στο Πνευματικό Κέντρο Μητροπολιτικού Ναού Παραλιμνίου μεταξύ 8.30 π.μ.-6 μ.μ., στο Σωματείο «Ονήσιλος», στη Σωτήρα 8.30 π.μ.-1 μ.μ., στην Εκκλησία Αγίας Νάπας, στην Αγία Νάπα 1.30 μ.μ.-6 μ.μ., στη Λέσχη Ηλικιωμένων Αυγόρου 8.30 π.μ.-1 μ.μ., στα Εθνικόφρονα Σωματεία Λιοπετρίου 1.30 μ.μ.-6 μ.μ., στο Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους 8.30 π.μ.-1 μ.μ. και στο Κέντρο Ενηλίκων Δερύνειας μεταξύ 1.30 μ.μ.-6 μ.μ.
 
Σημειώνεται ότι στα ίδια σημεία δειγματοληψίας μπορούν να υποβάλλονται σε rapid test και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις/δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που εργάζονται, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού. Για επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν μέχρι 3 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους, για επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν από 4 μέχρι 10 άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε τουλάχιστον 4 εργαζόμενους και για επιχειρήσεις/υπηρεσίες που απασχολούν πέραν των 11 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε 4 άτομα ή στο 20% των εργαζομένων, όποιο είναι μεγαλύτερο αριθμητικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου 2021 - 01:04

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.