ΟΣΙΚΑ: Το 50% των κέντρων αναψυχής κινδυνεύουν να μην επαναλειτουργήσουν

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ- βρίσκεται εδώ κι ένα χρόνο επί ποδός για να αντιμετωπίσει τις δραματικές συνέπειες στον κλάδο της λόγω της πανδημίας,  σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νεόφυτο Θρασυβούλου, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι το 50% των κέντρων αναψυχής κινδυνεύουν να μην επαναλειτουργήσουν.


Σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου από τη Δευτέρα, ξεκινούν μεγάλο αγώνα για να πάρουν οι επιχειρήσεις την εφάπαξ χορηγία που έχει εξαγγελθεί από τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και να διαβουλευθούν με την επιδημιολογική ομάδα, για επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής.

Ο κ. Θρασυβούλου αναφέρει πως τα  μηνύματα που λαμβάνουν από τα μέλη τους, δυστυχώς,  είναι απογοητευτικά αφού λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί, το 50% των κέντρων αναψυχής αναμένεται να μην επαναλειτουργήσουν.  Οι περισσότεροι συνάδελφοι, πρόσθεσε, βρίσκονται σε δραματική κατάσταση και στην κυριολεξία έχουν καταρρεύσει.  
 
Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ξεκαθάρισε, αλλά η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Κέντρων Αναψυχής δίνει μάχες για να πετύχει το καλύτερο, όπως σημείωσε.

Ο κ. Θρασυβούλου στάθηκε στην πίεση που εξασκείται από ιδιοκτήτες κέντρων για να επαναλειτουργήσουν αυθαίρετα.  Στο παρόν στάδιο, είπε, η ΟΣΙΚΑ δεν στηρίζει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι, η Ομοσπονδία πρωτίστως στοχεύει στην ουσιαστική στήριξη των  επιχειρήσεών της.

Πρόσθεσε δε, ότι, πρέπει να αυξηθούν τα καθημερινά τεστ κορωνοϊού και ότι επιβάλλεται να εξασφαλιστούν περισσότερα εμβόλια για τον πληθυσμό της Κύπρου. Εκτίμησε δε, πως και το Ρωσικό εμβόλιο πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ.

Ο κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα επανέναρξης των πτήσεων από τα δύο αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας αλλά και στην επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής.

Εάν ως ΟΣΙΚΑ δεν ικανοποιηθούμε από την στήριξη της κυβέρνησης προς τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, τότε αναμένονται γενικές συνελεύσεις που θα οδηγήσουν σε εξαγγελίες μέτρων, κατέληξε ο κ. Θρασυβούλου.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.