Άλλα 3.960 ραντεβού για εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας άνω των 80 ετών

Άλλα 3.960 ραντεβού για εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 θα είναι στη διάθεση των πολιτών από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι οι πολίτες που εμπίπτουν στην β’ φάση του προγράμματος, άτομα άνω των 80 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν διαδικτυακά τα ραντεβού τους, οι ίδιοι ή με τη βοήθεια ατόμων από το οικείο τους περιβάλλον. Τα ραντεβού θα αφορούν εμβολιασμούς που θα γίνονται την εβδομάδα 18-22 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται βάσει του εμβολιαστικού πλάνου και με βάση τη διαθεσιμότητα σε εμβόλια, αφού η στρατηγική του Υπουργείου Υγείας επικεντρώνεται στην άμεση χορήγηση των διαθέσιμων εμβολίων.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στις 27 Δεκεμβρίου 2020, μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 6.035 εμβολιασμοί, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται τα ραντεβού για τη χορήγηση της 2ης δόσης.

«Σε μια περίοδο που το Σύστημα Υγείας καλείται να ανταπεξέλθει στις αυξημένες νοσηλείες ασθενών COVID-19, η προτεραιοποίηση που ακολουθείται αποσκοπεί, αφενός, στην προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και κατ’ επέκταση στη μείωση των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσηλευτήρια και, αφετέρου, στη θωράκιση και ομαλή λειτουργία του Συστήματος Υγείας με τη σταδιακή κάλυψη των επαγγελματιών υγείας της πρώτης γραμμής, τόσο του ΟΚΥπΥ όσο και του ιδιωτικού τομέα» προστίθεται.

Το γεγονός, συμπληρώνεται, ότι οι ευάλωτες ομάδες βρέθηκαν πρώτες στη λίστα του Πλάνου Εμβολιασμού σε συνάρτηση με την έντονη προθυμία του κοινού στην Κύπρο για εμβολιασμό του ενισχύει ακόμη περισσότερο την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί διενεργούνται από 11 συνεργεία επαγγελματιών υγείας σε οκτώ συνολικά Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμοί διενεργούνται στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν για τη Λευκωσία στα Κέντρα Υγείας Λατσιών και Παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για τη Λεμεσό στα Κέντρα Υγείας του Παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού και του Νοσοκομείου Τροόδους, για τη Λάρνακα στο Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, για την Αμμόχωστο στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, ενώ για την Πάφο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς.

Σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη των πολιτών για τη διευθέτηση ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλεφωνικά κέντρα, ως εξής:
17000 – Για πληροφορίες τεχνικής φύσεως κατά την διάρκεια διευθέτησης ραντεβού από την Πύλη του ΓεΣΥ.
1474 – Για διευθέτηση ραντεβού, σε περίπτωση που παρά τα πιο πάνω ο πολίτης συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες
Σημειώνεται, επίσης, ότι η Πύλη Εμβολιασμού παρέχει τη δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού και από τους Προσωπικούς Ιατρούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 16:46

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.