Έλεγχο σε εργαζόμενους κλειστών δομών φιλοξενίας θα διεξάγει για 3η φορά το Υπ. Υγείας

Στον προγραμματισμό νέου ελέγχου στους εργαζόμενους σε γηροκομεία, σε οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης και σε κλειστές δομές φιλοξενίας γενικότερα, όπως έχουν καθοριστεί και παλιότερα, προχωρεί το Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα για την παρουσίαση της Εθνικής Αναφοράς για την πορεία της νόσου COVID-19 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου του 2020, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε πως ο νέος έλεγχος θα διεξαχθεί για τρίτη φορά στο πλαίσιο του Διατάγματος, με σκοπό να ελεγχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, όπου διαπιστώνονται συστάδες κρουσμάτων σε τέτοιους χώρους.

Όπως είπε η κ. Κυριάκου, θα διεξαχθούν επίσης έλεγχοι και με τη μέθοδο των Rapit tests, σε παρόμοιους χώρους, ώστε να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και οι εργαζόμενοι, αλλά και άτομα που διαμένουν σε τέτοιους χώρους.

Σημείωσε πως αυτό γίνεται, ώστε να μπορέσει το Υπουργείο Υγείας να έχει σαφέστερη εικόνα και να γνωρίζει συχνότερα τι γίνεται σε αυτούς τους χώρους.

Επίσης, είπε ότι το αρμόδιο Υπουργείο αναμένει να αρχίσουν και οι εργαστηριακοί έλεγχοι με τα Rapit tests, που έχουν παραλειφθεί μέχρι στιγμής, τα οποία θα επικεντρωθούν κυρίως σε στρατόπεδα, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης κ.λπ.

«Ό,τι νεότερο προκύπτει», είπε, «θα ανακοινώνεται για να μπορέσει και ο κόσμος να υποβάλλεται στις εξετάσεις αυτές».

Τέλος, σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας αναζητά συνεχώς τρόπους και εφαρμόζει συνεχώς προγράμματα, ώστε να μπορεί να ελέγχει τον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε τόσο ευαίσθητους χώρους, όπου διαμένουν ως επί το πλείστον ηλικιωμένα άτομα, είτε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.     

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.