Αντιδρούν στην Τηλλυρία για επαναφορά από ψευδοκράτος υποχρέωσης τεστ Covid-19 κάθε 72 ώρες

Αντιδράσεις προκαλεί στην περιοχή Τηλλυρίας, η απόφαση του ψευδοκράτους να επαναφέρει ως προαπαιτούμενο της διέλευσης μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη, αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Νίκος Κλέανθους δήλωσε πως χθες συνομίλησε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος τού ανέφερε πως θα επιληφθεί του θέματος και θα τους ενημερώσει.

Η  απόφαση αυτή, είπε ο κ. Κλεάνθους, απομονώνει τους κατοίκους στην περιοχή, αφού ήδη λαμβάνονται μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ανάμεσα στις επαρχίες για περιορισμό της πανδημίας COVID- 19. Ο κόσμος είπε, είναι σε απόγνωση αναφέροντας πως δεν υπάρχουν λόγια αυτή την στιγμή να περιγράψει τα αισθήματα των κατοίκων της ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας. Η κατάσταση αυτή είπε συνεχίζεται από το 1964 και η περιοχή είναι ξεχασμένη από όλους και όλα.

Συνεχίζοντας, ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανέφερε πως με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει, από τις 12:00 το μεσημέρι θα λειτουργεί σημείο ελέγχου στον δρόμο Παχυάμμου – Κάτω Πύργου και θα απαγορεύεται η διέλευση προς την Πάφο όσων δεν κατέχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Δυστυχώς, είπε, για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνεται η ιστορία, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι @κουράστηκαν να κάνουν τους ήρωες".

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης των οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων, Ανδρέας Καρός  ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι  μέχρι σήμερα διέρχονταν οι κάτοικοι της περιοχής με ένα τεστ COVID- 19  ενώ δυστυχώς τώρα ζητούν κάθε 72 ώρες, με αποτέλεσμα το κόστος  να είναι μεγάλο.
 
Ο κ. Καρός ανέφερε πως ως έχει η περιοχή είναι απομονωμένη και από την μια και από την άλλη πλευρά. Ζήτησε επίσης όπως γίνει διευθέτηση είτε με την διενέργεια δωρεάν δειγματοληψίας των κατοίκων της περιοχής ή με διαβήματα για διαφοροποίηση της απόφασης του κατοχικού καθεστώτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:41

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.