Τον θάνατο ενός 82χρονου και 314 νέα κρούσματα ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αρχές

Τον θάνατο ενός άντρα ασθενούς με COVID-19, ηλικίας 82 ετών, καθώς και τον εντοπισμό 314 επιπρόσθετων νέων περιστατικών της νόσου COVID-19 ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο 82χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται στη νόσο COVID-19.
 
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 27, 18 άντρες και 9 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη. Μέχρι σήμερα ανακοινώθηκαν στην Κύπρο 35 θάνατοι ατόμων θετικών στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το 77% (27 άτομα) οφείλεται στη νόσο COVID-19 και το 23% (8 άτομα) σε άλλες αιτίες θανάτου.
 
Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι ο συνολικός αριθμός των σημερινών κρουσμάτων είναι 314 (92 εκ των οποίων από Σφαγείο της Επαρχίας Λευκωσίας, καθώς και άλλα 222 κρούσματα) ενώ ο αριθμός των εργαστηριακών εξετάσεων είναι 4.218 (146 από το Σφαγείο και 4.072 από τις υπόλοιπες δειγματοληψίες).
 
Όσον αφορά τα 222 κρούσματα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

·      Από 524 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 60 κρούσματα.
·      Από 1.736 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 94 κρούσματα.
·      Από 284 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 14 κρούσματα.
·      Από 1.008 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 44 κρούσματα.
·      Από 261 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.
·      Από 202 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
·      Από 8 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
 
Επιπλέον, ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος 47 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.
 
Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 5.871.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 53 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, ένας ασθενής μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλεύονται συνολικά εφτά ασθενείς, ενώ άλλα εννέα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.
 
Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως σε ό,τι αφορά στους νοσηλευόμενους, ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε νοσηλεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους που καταγράφηκαν από την ημέρα έναρξη της πανδημίας στην Κύπρο.
 
Επισημαίνεται το γεγονός ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών παρουσιάζει σταδιακή, αλλά σταθερή πλέον αύξηση. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή, 30/10, ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 4 και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου έφθασε τους 5 για να αυξηθεί χθες σε 6 και σήμερα σε 7.
 
Παρόλο που ο αριθμός στις ΜΕΘ παραμένει μονοψήφιος, εντούτοις εάν η διασπορά του ιού στην κοινότητα συνεχίσει στα ίδια ψηλά επίπεδα, είναι θέμα ημερών να αυξηθούν περαιτέρω οι ασθενείς που θα χρήζουν νοσηλείας και κατ’ επέκταση να παρουσιαστεί σημαντική αύξηση και στον αριθμό των ασθενών στη ΜΕΘ, προστίθεται.
 
Σημαντικό χαρακτηρίζεται εξάλλου το γεγονός ότι η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, δυναμικότητας 6 κλινών, κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρουσιάζει συχνά πληρότητα 100%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.