Συνολικά 9 κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν οι δυο για το φόνο της 36χρονης στη Λεμεσό

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει την 1η Δεκεμβρίου, παραπέμφθηκαν σήμερα οι δυο Λιθουανοί, 29 και 24 χρόνων, σε σχέση με το φόνο εκ προμελέτης της 36χρονης, Iryna Hurskaya, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 11 Οκτωβρίου στην οικία της, στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού.


Οι δυο αντιμετωπίζουν εννέα κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας και διάρρηξης, της συνωμοσίας προς διάπραξη των κακουργημάτων και της κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’.
 
Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως παραμείνουν υπό κράτηση, ως υπόδικοι, στις Κεντρικές Φυλακές, αφού δεν διαθέτουν στενούς δεσμούς με τη Δημοκρατία και είναι ορατό το ενδεχόμενο φυγοδικίας τους, αλλά και το ενδεχόμενο διάπραξης άλλων αδικημάτων.
 
Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στο αίτημα και το δικαστήριο διέταξε όπως μεταφερθούν πίσω στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης τους, που όρισε για την 1η Δεκεμβρίου. Το δικαστήριο σημείωσε ότι η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης είναι από τις σοβαρότερες του ποινικού κώδικα και επισύρει μέχρι και ποινή φυλάκισης δια βίου.
 
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του 29χρονου, που διατηρούσε για κάποιο διάστημα δεσμό με το θύμα, εκδόθηκε από την πρώτη στιγμή ένταλμα σύλληψης και εντοπίστηκε, καταδιώχθηκε και συνελήφθη τέσσερις μέρες αργότερα, μετά από πληροφορία πολίτη.
 
Ανακρινόμενος, ανέφερε πως είναι εθισμένος στον τζόγο και όταν η 36χρονη του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους, αποφάσισε να τη ληστέψει, μαζί με τον 24χρονο, τα ξημερώματα της 10ης Οκτωβρίου, ενώ όταν αυτή αντιστάθηκε, την σκότωσε με κεφαλοκλείδωμα.

Ο 24χρονος, που ανέμενε το συνεργό του στο σαλόνι, εγκατέλειψε τη σκηνή όταν αντιλήφθηκε ότι στο σπίτι βρισκόταν ο 15χρονος γιος του θύματος, ο οποίος άκουσε φωνές, ωστόσο θεώρησε πως έρχονταν έξω από το σπίτι. Τα άλλα δυο της παιδιά, 3 και 6 χρόνων, απουσίαζαν από το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς θα περνούσαν το Σαββατοκύριακο μαζί με τον πρώην σύζυγό της.
 
Αφού απέσπασε περιουσία από το υπνοδωμάτιο, ο 29χρονος μετέβη στη Λευκωσία όπου πούλησε μέρος τους σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ επισκέφθηκε κουρείο όπου έβαψε τα μαλλιά του για να μην αναγνωριστεί.  Διακινήθηκε επίσης σε χωριά, όπου στον Αγρό έχασε όλα τα χρήματα σε στοιχήματα, επιχείρησε να διαρρήξει οικία στην Άλωνα και διέμεινε σε διαμέρισμα στον Ασκά, όπου είχε πάει στο παρελθόν με το θύμα.

Επέστρεψε μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει στην κατάθεση του, στη σκηνή του εγκλήματος και επιχείρησε να διαρρήξει εκ νέου την οικία της 36χρονης, ωστόσο τα σχέδια του ματαιώθηκαν όταν ήχησε ο συναγερμός.

Στις προηγούμενες διαδικασίες για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης, ο 29χρονος παρουσιαζόταν χωρίς δικηγόρο, ωστόσο σήμερα εκπροσωπείτο από νομικό σύμβουλο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:53

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.