Πρόεδρος ΟΕΚ: Ο κίνδυνος για τη ζωή των οκτώ με καταρράκτη έχει απομακρυνθεί

Ο κίνδυνος για την ζωή των οκτώ ασθενών που χειρουργήθηκαν για καταρράκτη και παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας απομακρύνθηκε, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΟΕΚ) Δρ Ανδρέας Κοντός.

Πέντε νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στο Παθολογικό Τμήμα και τρεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Προηγουμένως τέσσερεις ασθενείς νοσηλεύονταν στο Μακάρειο και τέσσερεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Χθες, μεταφέρθηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, από το Μακάρειο νοσοκομείο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, άλλος ένας ασθενής, ο οποίος λαμβάνει την δέουσα θεραπεία στο Παθολογικό Τμήμα.
 
«Το ευχάριστο είναι ότι έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για την ζωή λόγω των επιπλοκών που δημιούργησε η μόλυνση πέραν των οφθαλμών. Οι τέσσερεις έχουν κάποια βελτίωση στην όραση ενώ οι άλλοι δεν έχουν, παραμένουν στην ίδια κατάσταση» είπε.
 
Ο Δρ Κοντός ανέφερε ότι η έρευνα που έχει διατάξει το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Απολλώνειο και τα αποτελέσματα της θα καταδείξουν τι πήγε λάθος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια ενός εκ των ασθενών, προχώρησε χθες σε καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, στο οποίο διενεργήθηκαν οι χειρουργικές επεμβάσεις και το Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λευκωσίας, διερευνά πλέον το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:06

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.