Υπό κράτηση 49χρονος για τα 72 κιλά ναρκωτικών που εντοπίστηκαν τον Μάιο στη Λεμεσό

Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 49χρονου, σε σχέση με την υπόθεση των 72 κιλών κάνναβης που εντοπίστηκαν τον περασμένο Μάιο σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης στη Λεμεσό.

Ο ύποπτος συνελήφθη στη Γαλλία, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχαν εκδώσει οι κυπριακές Αρχές και παραδόθηκε σε μέλη της ΥΚΑΝ και της ΑΔΕ Λεμεσού, που τον συνόδευσαν αεροπορικώς στην Κύπρο, όπου αφίχθη χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί άλλα πέντε πρόσωπα, τέσσερις άνδρες ηλικίας 36, 31, 28 και 27 χρόνων και μία γυναίκα ηλικίας 45 χρόνων, εναντίον των οποίων εκκρεμεί η υπόθεση στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.
 
Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στις 27 Μαΐου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της ΥΚΑΝ, που διεξήχθη μετά από αξιολόγηση πληροφοριών για εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο.
 
Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν, εντός της αποθήκης τελωνειακής αποταμίευσης, τέσσερα κιβώτια με 72 κιλά κάνναβης, που έφθασαν από τον Πειραιά στο λιμάνι Λεμεσού και τα οποία αντικαταστάθηκαν με ομοιώματα ναρκωτικών.
 
Τα ναρκωτικά παραλήφθηκαν από τον 36χρονο και τον 31χρονο, το αυτοκίνητο των οποίων ανακόπηκε από μέλη της Αστυνομίας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, ενώ ακολούθησε η σύλληψη τους.
 
Την ίδια μέρα συνελήφθη και ο 27χρονος, ενώ ακολούθησαν, τις επόμενες μέρες, οι συλλήψεις της 45χρονης και του 28χρονου.
 
Οι πέντε, που κατηγορούνται για αδικήματα που αφορούν εισαγωγή, κατοχή και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, έχουν αρνηθεί ενοχή ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
 
Προχθές παρουσιάστηκαν εκ νέου στο Κακουργιοδικείο, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 20 Οκτωβρίου, εν αναμονή της άφιξης του 49χρονου, που θα συμπεριληφθεί σε κοινό κατηγορητήριο.
 
Ο 49χρονος τέθηκε σήμερα υπό κράτηση για περίοδο επτά ημερών και λόγω της άφιξης του από χώρα που εντάσσεται στην κατηγορία Γ’ τέθηκε σε καραντίνα σε ειδικό κρατητήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.