Εκτεταμένες ζημιές από φωτιά σε διαμέρισμα στον Στρόβολο

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε διαμέρισμα στον Στρόβολο και στον εξοπλισμό του από φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα.

Ανακοίνωση της ΠΥ αναφέρει ότι στις 18.11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο διαμέρισμα στον πρώτο όροφο τριώροφης πολυκατοικία στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Ακρόπολης με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.33.

Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές ολόκληρο το διαμέρισμα με τον εξοπλισμό του. Από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε η βαφή εξωτερικά της πολυκατοικίας καθώς επίσης και η βεράντα του πάνω ορόφου. Κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν υπήρχε κανένας μέσα. Οι ένοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων δεν κινδύνευσαν και βγήκαν έξω από μόνοι τους.

Τα αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.
 
Από τις 06.00 χθες το πρωί έως και τις έξι σήμερα η ΠΥ ανταποκρίθηκε  σε 36 κλήσεις για βοήθεια , 25 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Στις 14.15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία έκαψε έκταση τριών εκταρίων από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα, ακακίες και καλαμιώνες στο χωριό Αυγόρου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και Υπαίθρου Ξυλοφάγου με τρία πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.10.

Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκε και ένα πυροσβεστικό όχημα από τις Βρετανικές Βάσεις και ένας ιδιωτικός γεωργικός ελκυστήρας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθηρισμούς ηλεκτρικών καλωδίων μετά από πρόσκρουση σ ’αυτά φορτηγού οχήματος.

Η ώρα 16.57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία έκαψε έκταση πέντε δεκαρίων από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα και λάστιχα άρδευσης στους Αγίους Τριμιθιάς. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.16. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστάτευσαν  εκκλησάκι της Οσίας Μαρίας Αιγύπτιας.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ένα πρόχειρο υποστατικό στον περίβολο της εκκλησίας (διαστάσεων 3Χ3 μέτρα κατασκευασμένο από τσίγκους και ξύλινα πλακάτ) στο οποίο φυλάσσονταν ιματισμός και δωρεές πιστών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:30

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.