Ολοκληρώνεται σήμερα σε Λάρνακα και Άχνα η δειγματοληψία για κορονοϊό

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Λάρνακα και την Άχνα ο δειγματοληπτικός έλεγχος για τρεις χιλιάδες άτομα, με στόχο την εξέταση των πολιτών για κορονοϊό, μετά τις αλυσίδες κρουσμάτων του Covid-19, που εντοπίστηκαν στην πόλη και την επαρχία.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή λήφθηκαν στα δύο σημεία δειγματοληψίας στη Λάρνακα 600 δείγματα, το Σάββατο 755, την Κυριακή 500 και χθες Δευτέρα 535 δείγματα.
 
Συνολικά μέχρι τις πέντε χθες το απόγευμα προσήλθαν και έδωσαν δείγμα 2.390 άτομα και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα 1.363 από τα οποία εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα.
 
Τα σημεία λήψης δειγμάτων είναι ο χώρος στάθμευσης του Νέου ΓΣΖ και ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στη Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου στην περιοχή Μακένζι.
 
Οι δειγματοληψίες είναι δωρεάν και θα διεξάγονται από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα. Το κοινό υποχρεούται να χρησιμοποιεί μάσκα προσώπου και να τηρεί την απόσταση των δύο μέτρων.
 
Εν τω μεταξύ στην Κοινότητα Άχνας 427 άτομα προσήλθαν χθες Δευτέρα στον χώρο δειγματοληψίας που είναι η πλατεία, και έδωσαν δείγμα για κορονοϊό.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Νίκος Βάσιλας «ο κόσμος της Άχνας ανησυχεί πάρα πολύ από την έξαρση του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να υπάρξει κοσμοσυρροή για να δώσει δείγμα. Η δειγματοληψία χθες ολοκληρώθηκε πιο νωρίς από την προγραμματισμένη ώρα λόγω έλλειψης των αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται για να λαμβάνεται το δείγμα από τους πολίτες, με αποτέλεσμα 150 περίπου άτομα που ανέμεναν στην ουρά για να δώσουν δείγμα να φύγουν άπρακτοι».
 
Πρόσθεσε ότι «αναμένεται ότι συνολικά από την Κοινότητα θα δώσουν δείγμα περίπου 600 άτομα. Απευθύνουμε έκκληση προς το κράτος και το Υπουργείο Υγείας να παραχωρήσει και άλλα αντιδραστήρια προκειμένου να ληφθούν δείγματα και από κόσμο που δεν έδωσε χθες».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βάσιλας είπε πως «σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Αχνα τότε θα ζητήσουμε από το Υπουργείο όπως υποβληθούν σε τεστ όλοι οι κάτοικοι. Καλούμε τον κόσμο να προσέλθει και σήμερα για να δώσει δείγμα» ανέφερε και σημείωσε πως «όσοι προσέρχονται θα πρέπει να φοράνε μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις».
 
Υπενθυμίζεται ότι από τον δειγματοληπτικό έλεγχο των τριών χιλιάδων ατόμων στην επαρχία Λάρνακας, που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στο Μακένζυ, εντοπίστηκαν χθες τέσσερα κρούσματα κορονοϊού.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη αυξάνονται από πέντε σε έξι οι αλυσίδες μετάδοσης του κορονοϊού στη Λάρνακα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 76.
 
Η νέα αλυσίδα μετάδοσης αφορά ποδοσφαιριστές του ΑΣΙΛ Λύσης, η οποία αριθμεί τρία κρούσματα, ενώ η μεγαλύτερη αλυσίδα αριθμεί 25 άτομα εκ των οποίων τα τέσσερα είναι από τη Μητρόπολη Κιτίου.
 
Η αλυσίδα ατόμων που σχετίζονται με το σωματείο της Νέας Σαλαμίνας αριθμεί 25 πρόσωπα και χθες το απόγευμα ένα από τα αυτά διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με Covid-19.
 
Εξάλλου 9 άτομα σχετίζονται με ξενοδοχειακή μονάδα στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας – Βορόκληνης και πέντε άτομα από προσωπικό εστιατορίου στην παραλία των Φοινικούδων.
 
Ακόμα 9 πρόσωπα αριθμεί το cluster στο οποίο είναι οι δύο νοσηλεύτριες του Ενδοσκοπικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, αφού από τα χθεσινά κρούσματα το ένα άτομο που δεν έχει συμπτώματα, ήρθε σε επαφή με τον σύζυγο μίας εκ των δύο νοσηλευτριών.
 
Σημειώνεται ότι από τα χθεσινά κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Λάρνακα το ένα άτομο είχε στις 26 Σεπτεμβρίου πυρετό και μυαλγίες και έκανε την εξέταση μέσω του προγράμματος.
 
Επίσης ένα άτομο που εντοπίστηκε θετικό στον κορονοϊό, είναι εργαζόμενος στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στα Λειβάδια το οποίο ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά τις εργασίες του, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.
 
Εξάλλου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου το cluster που αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα του Εθνικού Άχνας αριθμεί 27 κρούσματα και ορισμένα από αυτά σχετίζονται με κρούσματα που εντοπίστηκαν σε άτομα που σχετίζονται με τον ΑΣΙΛ Λύσης.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΗΦ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:31

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.