Ξεπέρασαν το €1 δις οι δαπάνες του Υπουργείου Εργασίας ελέω Covid-19

Ξεπέρασαν το €1 δισεκατομμύριο οι δαπάνες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αντανακλώντας τα αλλεπάλληλα σχέδια στήριξης της απασχόλησης και των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, οι δαπάνες του Υπουργείου Εργασίας την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου ανήλθαν σε €1.005 εκατομμύρια, αυξημένα κατά €407 εκατ. ή 68% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Οι δαπάνες του Υπουργείου Εργασίας αποτελούν το ένα τέταρτο των δαπανών του προϋπολογισμού του κράτους την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου, ενώ το ποσοστό αυτό την αντίστοιχη περσινή περίοδο περιοριζόταν μόλις στο 17%. Ενδεικτικά, οι δαπάνες του Υπουργείου ολόκληρο το 2019 ήταν €1,07 δισ.

Η αύξηση των δαπανών οφείλεται στα επαναλαμβανόμενα σχέδια στήριξης της απασχόλησης και των επιχειρήσεων που υλοποιήθηκαν μετά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μετά τη λήψη των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Ιούλιο οι δαπάνες του Υπουργείου ανήλθαν σε €191 εκατ. σε σύγκριση με €168 εκατ. τον Ιούνιο και €90 εκατ τον Ιούλιο του 2019. Πάντως, η υψηλότερη μηνιαία δαπάνη του Υπουργείου Εργασίας καταγράφηκε τον Μάιο με €238 εκατ. προτού υλοποιηθούν τα πιο στοχευμένα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και των επιχειρήσεων.
 
Οι δαπάνες του Υπουργείου αναμένεται να διατηρηθούν ψηλά με ετήσιες ποσοστιαίες αυξήσεις, καθώς ήδη το Υπουργείο ανακοίνωσε νέα σχέδια στήριξης ύψους €106 εκατ. Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει η Υπουργός Εργασίας, η δαπάνη για τα Ειδικά Σχέδια ήταν 457 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου που αφορούσε την εφάπαξ χορηγίας προς μικρές επιχειρήσεις, ενώ για τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο υπολογίζεται ένα πρόσθετο κόστος €75 εκατ.
 
Σύμφωνα με την κ. Αιμιλιανίδου από τα μέσα Μαρτίου, όταν ξεκίνησε η πανδημία στην Κύπρο μέχρι το τέλος Μαΐου είχαν επιδοτηθεί πέραν των 180.000 εργαζομένων, ενώ την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου επιδοτήθηκαν των 70,000 εργαζομένων και αυτοτελώς εργαζομένων.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:51

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.