Ενδεικτική λίστα εκδηλώσεων όπου θα ισχύσει το μέτρο των 50 ατόμων

Ενδεικτική λίστα, σε σχέση με τις εκδηλώσεις στις οποίες θα ισχύσει το μέτρο των 50 ατόμων, το οποίο αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 21 Αυγούστου του 2020 ως ανώτατο όριο προσώπων, που μπορούν να συναθροίζονται σε οικίες και υποστατικά ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι με την έκδοση σχετικού Διατάγματος, που θα καθορίζει την ημερομηνία έναρξης του μέτρου και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021, ο επιτρεπόμενος μέγιστος αριθμός των 50 ατόμων θα πρέπει να τηρείται σε συναθροίσεις όπως πάρτι γενεθλίων (παιδιών ή ενηλίκων) σε οικίες, παιδότοπους, πάρκα, κοκ, πλην εκείνων που διοργανώνονται σε χώρους εστίασης, πάρτι στην παραλία, σε πισίνα (ιδιωτική ή δημόσια), γιοτ/κότερο, καθώς και ιδιωτικά πάρτι σε οικίες.

Επίσης, ο επιτρεπόμενος μέγιστος αριθμός των 50 ατόμων θα πρέπει να τηρείται σε δεξιώσεις / Cocktail σε οικίες ή άλλα υποστατικά, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, σε Γεύμα ή Δείπνο σε οικίες, μνημόσυνα, οικογενειακές και φιλικές συναθροίσεις σε οικίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικές εκθέσεις, κοκ, πλην εκείνων που διοργανώνονται σε υπαίθρια αμφιθέατρα ή κλειστά θέατρα.

Το αρμόδιο Υπουργείο σημειώνει ότι ο ίδιος αριθμός ατόμων πρέπει να τηρείται σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις πολιτιστικών, αθλητικών, ή άλλης μορφής συλλόγων και σωματείων εκτός χώρων εστίασης, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή μαζικής συνάθροισης, που προάγει τη συγκέντρωση και την επαφή μεγάλου αριθμού ατόμων ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο.

Εξάλλου, ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην περίπτωση εγκαινίων έκθεσης ζωγραφικής, κατά τη διάρκεια του cocktail/δεξίωσης, δεν επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα περισσότερα από 50 άτομα την φορά και επίσης θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι στον χώρο της έκθεσης θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή μέχρι 50 άτομα.

Στο μεταξύ, στην περίπτωση διοργάνωσης συνεδρίου και ανεξάρτητα από τον αριθμό των συμμετεχόντων, ο μέγιστος αριθμός προσώπων που μπορούν να βρίσκονται στον χώρο σε περίπτωση που θα προσφέρεται καφές/σνακ/cocktail, είναι 50 άτομα την φορά.

Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση οι διοργανωτές της εκδήλωσης ή/και οι υπεύθυνοι του υποστατικού θα πρέπει να τηρούν λίστα με τα στοιχεία των παρευρισκόμενων, η οποία θα πρέπει να παραδίδεται στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, για διευκόλυνση της ιχνηλάτησης, σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος.

Τέλος, το αρμόδιο Υπουργείο υπογραμμίζει ότι η λίστα που παρατίθεται στο δελτίο είναι ενδεικτική και σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κάθε φορά είναι το κατά πόσον μέσα από τη συγκέντρωση ενθαρρύνεται η συνάθροιση και η στενή επαφή πολλών ατόμων ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο και για μεγάλη διάρκεια χρόνου.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:15

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.