Συνεχίζεται στους Δήμους Λάρνακας και Δερύνειας η συλλογή τροφίμων για τη Βηρυτό

Συνεχίζεται στους Δήμους Λάρνακας και Δερύνειας η συλλογή τροφίμων τα οποία θα σταλούν στη Βηρυτό μετά τις χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους από την καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στο λιμάνι της πόλης.


Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ένα σημείο συλλογής, 30 εθελοντές καθημερινά, εκατοντάδες δημότες, Οργανωμένα Σύνολα και Φορείς προσφέρουν απλόχερα τρόφιμα από την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να μαζευτούν 25 τόνοι τροφίμων, 11 εκ των οποίων έχουν ήδη αποσταλεί στο προορισμό τους».

Προστίθεται ότι το σημείο συγκέντρωσης προμηθειών του Δήμου Λάρνακας σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, λειτουργεί μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης επί της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου, που βρίσκεται στην περιοχή Μακένζυ, απέναντι από τις παγωταρίες, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

Ο Δήμος Λάρνακας «ως ένδειξη συμπαράστασης προς το λαό του Λιβάνου, θα φωταγωγήσει την Παρασκευή 14 Αυγούστου από τις 8.00 μέχρι τις 11.00 το βράδυ την πρόσοψη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρνακας με την σημαία του Λιβάνου.

Στην ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας «εκφράζει ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο που προσφέρει ανιδιοτελώς, σε όλα τα Οργανωμένα Σύνολα και Φορείς, στους εθελοντές που χωρίς τη δική τους συνεισφορά, δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί αυτή η προσπάθεια και σε όλους όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια».

Εν τω μεταξύ ο Δήμος Δερύνειας παρέδωσε σήμερα στο Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος», μία δόση ειδών πρώτης ανάγκης για τον πολύπαθο λαό του Λιβάνου, ενώ η παραλαβή τροφίμων και άλλων ειδών θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 14 Αυγούστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος «ευχαριστεί τους πολίτες, οργανωμένα σύνολα και εταιρείες, για την τεράστια ανταπόκριση τους στην έκκληση για παροχή βοήθειας στον πληγέντα λαό του Λιβάνου. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε η ευαισθησία και η αλληλεγγύη που διακατέχει τους δημότες και η θέληση τους για στήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:33

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.