Ενώνουν δυνάμεις για να διατηρήσουν τη Λεμεσό ασφαλή προορισμό

Περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών που έχουν πληγεί από την πανδημία και κοινές ενέργειες για αντιμετώπιση της αρνητικής εικόνας που έχει σχηματιστεί για τη Λεμεσό, αποφασίστηκε στη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης στο Δήμο Λεμεσού.


Στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο μετά από πρόσκληση του δημάρχου Νίκου Νικολαίδη, αποφασίστηκε η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης και συντονισμού ενεργειών για αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Υπάρχει αποφασιστικότητα από όλους τους φορείς για να ανατραπεί η αρνητική εικόνα που υπάρχει και να επαναφέρουμε τη σωστή και αντικειμενική εικόνα ότι ο κάθε επισκέπτης μπορεί να αισθάνεται το ίδιο ασφαλής και περισσότερο ακόμη, να επισκεφθεί την πόλη μας» αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Η ομάδα συντονισμού για την Πανδημία, η οποία θα στελεχωθεί από εκπροσώπους των φορέων της πόλης θα έχει την ευθύνη για:
την παρακολούθηση και το συντονισμό όλων των ενεργειών που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας τους επόμενους μήνες
την άμεση, αντικειμενική και έγκυρη πληροφόρηση των δημοτών για οποιοδήποτε θέμα αφορά την πανδημία, την προώθηση πρωτοκόλλων και διαδικασιών ελέγχου στη βάση επιστημονικών δεδομένων και αναγνωρισμένων προτύπων με στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου από την πανδημία στις εγκαταστάσεις και στις εκδηλώσεις στην πόλη, τη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου και εποπτείας εφαρμογής των μέτρων σε κάθε τομέα δραστηριότητας στην πόλη και ιδιαίτερα σε χώρους συναθροίσεων
την άμεση και συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές και ιδιαίτερα το υπουργείο Υγείας για σκοπούς συντονισμού ενεργειών και διενέργεια συνεχών διαγνωστικών ελέγχων

«Η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού και η επεξεργασία ενός πολύμηνου σχεδίου διαχείρισης κρίσης δείχνει την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα μας να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αποτελεσματικά, διατηρώντας τη Λεμεσό ένα ασφαλή προορισμό για όλους», τονίζει ο κ. Νικολαΐδης. Επεσήμανε δε ότι σε συνεργασία με τους φορείς, τους αξιωματούχους αλλά και τους στρατηγικούς εταίρους της πόλης, η Λεμεσός με σοβαρότητα και υπευθυνότητα λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης των πολιτών για όσο καιρό χρειαστεί.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:33

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.