Αρχιεπίσκοπος:Θα ήταν όνειδος να μεταδώσει κάποιος κορονοϊό μέσα στην εκκλησία

Θα ήταν «όνειδος για μας να μεταδώσει κάποιος τον ιό μέσα στην εκκλησία», δήλωσε το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος ο ΙΙ μετά που τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τού Τιμίου Σταυρού Στροβόλου, προτρέποντας όλους να είναι "λίγο προσεκτικοί".

Οπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, «το χριστεπώνυμο πλήρωμα τής Κύπρου, ιδιαίτερα τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, έμαθε να είναι συνεπές, διότι εμείς είμαστε αυστηροί και είπαμε εξαρχής ότι μέσα στην εκκλησία δεν πρέπει κανείς να μεταδώσει την ασθένεια».

Πρόσθεσε ότι «στέλνουμε τα μηνύματα το ένα πίσω από το άλλο και προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα να είναι προσεκτικοί, να μην πλησιάζει ευκαίρως ακαίρως ο ένας τον άλλο, ούτε να μεταδώσει ούτε να του μεταδώσουν τον κορονοϊό».

«Η ασθένεια αυτή πρέπει να εξαλειφθεί από το νησί μας και αν είμαστε προσεκτικοί δεν θα βρει ο κορωνοϊός έδαφος στην Κύπρο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ανέφερε ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε «λίγο προσεκτικοί».

«Δεν θέλει πολλή προσπάθεια, να μην πλησιάζει πολύ ο ένας τον άλλο, να μην μπαίνει ο ένας μέσα στα μούτρα τού άλλου. Και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα κανείς. Να φοράμε τη μάσκα εκεί όπου υπάρχει πολύς κόσμος, όπως ανακοίνωσε τα μέτρα η Κυβέρνηση και θα είναι όλα καλά», είπε.

Πρόσθεσε ότι στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου το πρωί, «το εκκλησίασμα ότι ήταν όλοι συνεπέστατοι, φορώντας μάσκες και οι μόνοι που δεν φορούσαν μάσκες είμασταν εμείς διότι λειτουργούσαμε».

«Αλλ’ έχει ακόμη ένα λόγο που δεν θα έπρεπε να έχουμε εμείς μάσκες· εμείς καμιά φορά δεν γινήκαμε μασκαράδες, ούτε όταν είμασταν μικροί· θα γίνουμε τώρα που γεράσαμε;», διερωτήθηκε, κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:44

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.