Το καλωσόρισμα νέων στελεχών στις τάξεις της ΕΦ

Σε ένα πρωτόγνωρο και ασταθές περιβάλλον και μετά από την τελευταία επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας ενάντια της Κυπριακής ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας, «η κυπριακή πολιτεία και ειδικότερα η Εθνική Φρουρά περιμένουν πολλά από εσάς και είμαι βέβαιος ότι θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών μας», είπε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, απευθυνόμενος στους απόφοιτους των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Πετρίδης σε ομιλία του στην τελετή διαβεβαίωσης των αποφοίτων των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο στρατόπεδο «Η. Παπακυριακού», στην Αθαλάσσα, είπε ότι το καλωσόρισμα νέων στελεχών στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς με γεμίζει πάντα με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας.

«Και σήμερα μαζευτήκαμε, για να υποδεχτούμε στη μεγάλη οικογένεια των ενόπλων μας δυνάμεων τις νέες και νέους Υπαξιωματικούς, της τάξεως του 2020, οι οποίοι μόλις έχουν περατώσει με επιτυχία τη φοίτησή τους στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους νέους και νέες Μόνιμους Υπαξιωματικούς, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι συνδυάζοντας την υψηλή ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, τη σκληρή άσκηση για βελτίωση της φυσικής και ψυχικής σας αντοχής, «οι Σχολές σας όπλισαν με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, για να πορευθείτε με επιτυχία στη νέα σας σταδιοδρομία στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς».

«Ανταποκριθήκατε στο έπακρο στις υψηλές απαιτήσεις των Σχολών σας και φανήκατε αντάξιοι των προσδοκιών των εκπαιδευτών σας, της οικογένειάς σας, και κυρίως των προσδοκιών που είχατε εσείς οι ίδιοι από τον εαυτό σας. Ο όρκος που δώσατε αποφοιτώντας, αποτελεί το επιστέγασμα των επίμοχθων προσπαθειών που καταβάλατε, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη της ενεργούς προσφοράς σας προς την Εθνική Φρουρά. Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τα νέα σας καθήκοντα είναι πολλές, όμως έχοντας εμπιστοσύνη στο πείσμα και τις δυνατότητές σας, είμαι σίγουρος ότι θα εργαστείτε με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό για το καλό της πατρίδας και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Σας καλώ να κάνετε πράξη και τρόπο ζωής σας το αγνό στρατιωτικό πνεύμα», πρόσθεσε.

Να γίνετε, συνέχισε ο κ. Πετρίδης, «παράδειγμα για τους υφιστάμενούς σας».

«Να τηρήστε απαρέγκλιτα τους κανόνες της πειθαρχίας και ταυτόχρονα να διοικήσετε με ανθρωπιά. Η Εθνική Φρουρά στηρίζεται σε σας. Στηρίζεται στον πλούτο και τις ικανότητες του έμψυχου δυναμικού της», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Υπουργό Άμυνας, ο ισχυρότερος παράγοντας στον οποίο βασίζονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν τον ρόλο τους ως δύναμη αποτροπής δεν είναι άλλος από το υψηλό επίπεδο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς.

«Και αυτή την αποστολή θα συνεχίσουν να υπηρετούν, για όσο καιρό θα παρατηρείται η κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, για όσο καιρό θα συντηρείται στην Κύπρο η μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική αδικία στην Ευρώπη, η παράνομη κατοχή εδαφών μιας χώρας μέλους από μια χώρα που ισχυρίζεται ότι επιθυμεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κύριος σκοπός της Εθνικής Φρουράς είναι η αποτροπή οποιασδήποτε τουρκικής απειλής, έχοντας υπόψη τα δεδομένα με τις ρευστές και ραγδαία μεταβαλλόμενες γεωπολιτικές πραγματικότητες στη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην επαγγελματική στρατιωτική σας σταδιοδρομία και στον καθένα από εσάς ξεχωριστά, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία», κατέληξε.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.