ΠτΔ στην τελετή αποφοίτησης Frederick: Στόχος η προετοιμασία πολιτών με κριτική σκέψη

Η στρατηγική πολιτική της Κυβέρνησης εδράζεται την προετοιμασία πολιτών με συγκροτημένη και κριτική σκέψη, αλλά και πολύπλευρη και καινοτόμα εκπαίδευση, όσον αφορά τη συνεχή προαγωγή και αναβάθμιση της παρεχόμενης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και την ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης τόσο φοιτητών όσο και διεθνούς φήμης ακαδημαϊκών και ερευνητών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στη χθεσινή τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι «εργαζόμαστε με συνέπεια για τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών που θα σας επιτρέψουν, αξιοποιώντας τις επιστημονικές σας γνώσεις, να καταξιωθείτε επαγγελματικά, αλλά και να διαμορφώσετε μια κοινωνία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

Ανέφερε ότι «καθοριστικής σημασίας προς αυτή την κατεύθυνση, είναι και η πολιτική που υιοθετούμε για τη δημιουργία προοπτικών απασχόλησης, εστιάζοντας στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και της οικονομίας ευρύτερα, όπως επίσης στη σύνδεση της γνώσης με την έρευνα και την επιχειρηματική καινοτομία».

«Η μεγαλύτερη όμως οφειλή που έχουμε απέναντί σας είναι να σας παραδώσουμε μία πατρίδα ελεύθερη, επανενωμένη, απαλλαγμένη από κατοχικά στρατεύματα στην οποία θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε με ασφάλεια και σε αρμονική συνεργασία με το συνοικό στοιχείο αλλά και με όλους τους νομίμως διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία», είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι «η γενιά αποφοίτων του 2020 βιώνετε διαφορετικά τη δική σας ιδιαίτερη αυτή στιγμή, η οποία συνδέεται άμεσα με τις νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία», επισημαίνοντας ότι «αυτό θα πρέπει να αποτελέσει για εσάς πρόσθετο κίνητρο ώστε να καταστείτε οι φορείς της αλλαγής και της προόδου που θα διεκδικήσουν το βέλτιστο για τον τόπο μας».

Σημείωσε ότι «δυστυχώς η πανδημία που πλήττει την ανθρωπότητα, στην οποία αναγκασθήκαμε όλοι να προσαρμοστούμε, υποχρέωσε όλους σε αναθεώρηση σχεδιασμών αλλά και νέων συνθηκών στην καθημέρα ζωή μας, συνθήκες στις οποίες καταφέρατε να ανταποκριθείτε επάξια, ξεπερνώντας τις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες, πετυχαίνοντας την ολοκλήρωση των σπουδών σας».

«Τούτο βεβαίως οφείλεται και στην άρτια τεχνολογική και ψηφιακή οργάνωση του Πανεπιστημίου σας. Επιτυχία η οποία αποτελεί το επιστέγασμα της επίμοχθης προσπάθειας στα χρόνια φοίτησής σας, κατορθώνοντας σήμερα να κατέχετε όλες εκείνες τις εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες που σας καθιστούν τους νέους, ικανούς επιστήμονες του τόπου μας. Τους επιστήμονες στους οποίους επενδύουμε ως Πολιτεία και τους οποίους θεωρούμε ως τους πιο σημαντικούς εταίρους για τη βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη της χώρας μας», είπε.

Σημείωσε ότι «είναι ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, της προετοιμασίας πολιτών με συγκροτημένη και κριτική σκέψη αλλά και πολύπλευρη και καινοτόμα εκπαίδευση, που εδράζεται και η στρατηγική πολιτική της Κυβέρνησης όσον αφορά τη συνεχή προαγωγή και αναβάθμιση της παρεχόμενης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και την ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης τόσο φοιτητών όσο και διεθνούς φήμης ακαδημαϊκών και ερευνητών».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick, εγκωμιάζοντας τη δράση και το υψηλό επίπεδο παιδείας που προσφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:07

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.