Πάφος: Ανοικτά 20 ξενοδοχεία τον Ιούλιο σύμφωνα με εκτιμήσεις Συνδ.Ξενοδόχων

Περίπου είκοσι ξενοδοχειακές μονάδες επαναλειτουργούν τον Ιούλιο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που κατέχει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου. Ωστόσο τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Ιούλιος αναμένεται να κινηθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα όπως κινήθηκε και ο Ιούνιος. Ο Αύγουστος συνέχισε, μπαίνει υπό αμφιβολία, ενώ εκτιμάται, όπως είπε, ξενοδοχεία που αναμένονταν να επαναλειτουργήσουν τον Ιούλιο, πιθανόν να μην ανοίξουν .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων, οι ξενοδόχοι αναμένουν με αγωνία να ξεκινήσει το τουριστικό ρεύμα από την αγγλική αγορά. Έχει ανακοινωθεί για την Βρετανία η ημερομηνία περί τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο συνέχισε, όλα είναι αμφίβολα αφού θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της Βρετανίας.

Ερωτηθείς για τις πληρότητες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως στην Επαρχία Πάφου αυτές κυμαίνονται το Σαββατοκύριακο στο 50%- 60%, και για όλο το μήνα οι πληρότητες είναι εξαιρετικά χαμηλές γύρω στο 11%με 12% .

Αναφορικά με το προσωπικό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως χάρη στο πρόγραμμα στήριξης που έχουν οι εργαζόμενοι, μπόρεσαν, όπως είπε, να λειτουργήσουν με τον τρόπο που λειτουργούν με κίνηση τα Σαββατοκύριακα και πολύ χαμηλότερη επισκεψιμότητα στο μέσο της εβδομάδος. Όπως εξήγησε το 20% περίπου του προσωπικού εργάζεται για μερικές μέρες της εβδομάδος.

Εάν καταφέρουμε είπε, “να φέρουμε όσους πιο πολλούς τουρίστες μπορέσουμε, τότε σίγουρα η αρνητική επίδραση της οικονομίας θα είναι λιγότερη” είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου μπορεί να μην το βλέπουν όλοι, αλλά αυτοί που έχουν άμεση σχέση με την τουριστική βιομηχανία, ξέρουν πάρα πολύ καλά πως κινείται η οικονομία τους, δηλαδή, όπως εξήγησε, οι προμηθευτές, οι εργαζόμενοι, οι εστιάτορες και λοιπά.

Εάν δούμε πιο μπροστά, όπως τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο, Νοέμβριο τότε όλοι στην κυπριακή οικονομία θα δούμε , σημείωσε, την επίδραση που είχε η χαμηλή απόδοση της τουριστικής βιομηχανίας στην κυπριακή οικονομία.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως οι ξενοδόχοι δεν ζητούν τίποτα, αναφέροντας πως αυτό μόνο που θέλουν είναι να δουλέψουν τα ξενοδοχεία τους σε καλύτερο βαθμό και να μετριάσουν και να περιορίσουν την ζημιά του 2020.

Κατ’ επέκταση συνέχισε, “εάν καταφέρουμε σαν Κύπρος να φέρουμε κόσμο για διακοπές στην Κύπρο, η κυπριακή οικονομία θα βοηθηθεί και θα στηριχθεί”. Πρόσθεσε δε, πως κανείς ξενοδόχος δεν αναμένει να πάρει λεφτά από το Κράτος.

Σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως τηρούνται από το προσωπικό, προσθέτοντας πως δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα όσον αφορά την τήρηση του πρωτοκόλλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.