Συνέχιση των μέτρων ατομικής προστασίας προτρέπει τους πολίτες ο Υπ. Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου προέτρεψε σήμερα τους πολίτες να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας διότι ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας, όπως είπε, «και όσο κυκλοφορεί ανάμεσα μας δεν υπάρχει προστασία μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο».
 
Ο Ιωάννου μιλούσε κατά τη συνάντηση του το πρωί στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος  συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας για ό,τι έπραξε μαζί με την ομάδα του αλλά και την άψογη συνεργασία, όπως είπε, με καθοδηγητή τον Πρόεδρο Αναστασιάδη "για να είναι η χώρα πρότυπο, παγκόσμια, στην διαχείριση αυτής της υγειονομικής κρίσης», χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον κ. Ιωάννου «το πρώτο βιολί», σε μια εξαίρετη ορχήστρα με μαέστρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας «για ό,τι έκανε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο», εξέφρασε σιγουριά ότι «με την αφοσίωση ,με την ήρεμη δύναμη σου, με την νηφαλιότητα σου, με την ψυχραιμία σου, η Κύπρος μπορεί να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις που απευχόμαστε».  
 
«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για ό,τι κάνατε για την κοινωνία και τους πολίτες. Όλοι μας αναγνωρίσαμε πόσο σημαντικό αγαθό – το πιο σημαντικό που έχει ο άνθρωπος – είναι η υγεία», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καλή ορχήστρα χωρίς καλό μαέστρο και ο μαέστρος ήταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης», προσθέτοντας ότι «όσο καλός και να είναι ο μαέστρος άμα το πρώτο βιολί δεν αποδίδει δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα».
 
«Ήσουν το πρώτο βιολί στην εξαίρετη ορχήστρα με μαέστρο τον Αναστασιάδη», πρόσθεσε.
 
Ο Υπουργός Υγείας αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τα καλά του λόγια, τόνισε πως η προσπάθεια ήταν συλλογική, όχι μόνο με τους συνεργάτες του στο Υπουργείο Υγείας, όπως είπε, «αλλά ολόκληρου του Υπουργικού Συμβουλίου και κυρίως του Προέδρου της Δημοκρατίας».
 
«Τις σκληρές αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν από τον περασμένο Μάρτιο, στο τέλος της ημέρας τις λάμβανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών και των υπολοίπων συναδέλφων μου στο Υπουργικό Συμβούλιο», σημείωσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι «εξίσου σημαντική ήταν και η συμπαράσταση και η βοήθεια που είχε και από τον ΔΗΣΥ και από τον ίδιο τον Πρόεδρο και τα στελέχη του κόμματος.
 
Ο κ. Ιωάννου είπε ότι ήταν υποχρέωση τους να ανταποκριθούν και ότι άκουσαν και τους ειδικούς και πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά».
 
Σημασία, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, «έχει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε πολύ καλά».
 
«Πρέπει να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και αν τα τηρούμε δεν έχουμε τίποτε να ανησυχούμε τους επόμενους μήνες μέχρι και την εξεύρεση του εμβολίου για να μπορούμε επιτέλους να πούμε ότι έχουμε  ξεμπερδέψει με την πανδημία αυτή», υπογράμμισε.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:09

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.