Ένσταση από πέντε εταιρείες για την έγκριση του ονόματος 'CYPRUS PUBLIC TRANSPORT

Ένσταση προς τον Έφορο Εταιρειών για την έγκριση του ονόματος "CPT CYPRUS PUBLIC TRANSPORT SERVICES AND OPERATIONS LIMITED" στην εταιρεία ΗΕ404634, υπέβαλαν οι γενικοί διευθυντές των εταιρειών Εταιρεία Μεταφορών Επαρχίας Λεμεσού (ΕΜΕΛ), Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Πάφου (ΟΣΥΠΑ), Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ), Υπεραστικά Λεωφορεία Κύπρου (Υ.ΛΕ.ΚΥ.) Λτδ και ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΛΑΡΝΑΚΟΣ «ΖΗΝΩΝΑΣ» ΛΤΔ.
 
Σε επιστολή τους προς τον Έφορο Εταιρειών, την οποία έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα, οι γενικοί διευθυντές των πέντε εταιρειών αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η ονομασία «CYPRUS PUBLIC TRANSPORT» «υποδηλώνει σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία, ή Κυβερνητική υπηρεσία, ή οργανισμό ή σώμα που συστάθηκε με Νόμο και περιλαμβάνει ένα γενικό προσδιορισμό της παρεχόμενης δραστηριότητας και της τοποθεσίας, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» και ότι «θα μπορούσε να παραπλανήσει οποιοδήποτε πολίτη ή επισκέπτη στο να θεωρήσει ότι πρόκειται για δημόσια ενδεχομένως υπηρεσία».
 
«Σας καλούμε να εξετάσετε την ένσταση κατεπείγοντος και να ανακαλέσετε και να αποσύρετε την έγκριση της ονομασίας "CYPRUS PUBLIC TRANSPORT" και να καλέσετε την εταιρεία με αριθμό εγγραφής ΗΕ 404634 να σταματήσει να χρησιμοποιεί το εν λόγω όνομα και να το διαγράψει αμέσως από τα λεωφορεία που θα πραγματοποιούν δρομολόγια σε Λευκωσία και Λάρνακα ώστε να αποφευχθεί η παραπλάνηση των επιβατών αλλά και η εις βάρος μας και κατά των συμφερόντων μας εμπορική χρήση του ονόματος», προσθέτουν.
 
Αναφέρουν επίσης ότι η ονομασία "CYPRUS PUBLIC TRANSPORT", «αποτελεί προσβολή στην ιστορία των δημοσίων μεταφορών με λεωφορεία στην Κύπρο, που γίνονται εδώ και σχεδόν 100 χρόνια από τις οικογένειες των υποφαινόμενων που υποβάλλουν την ένσταση».

«Θεωρούμε ότι η χρήση του ονόματος "CYPRUS PUBLIC TRANSPORT" υπό τις συνθήκες είναι αυτόδηλα καταχρηστική και παραβιάζει την νομοθεσία», προσθέτουν.

Τέλος, οι γενικοί διευθυντές των πέντε εταιρειών ζητούν άμεσες ενέργειες από τον Έφορο Εταιρειών και προσθέτουν ότι προτίθενται να προσφύγουν σε άμεσα δικαστικά μέτρα αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα.
 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:18

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.