Paint the Void - Πινελιές χρώματος σε κλειστά καταστήματα

Δύο καλλιτεχνικοί οργανισμοί στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ συνεργάζονται για να δώσουν χρώμα στο αστικό τοπίο και ταυτόχρονα να μεταδώσουν μηνύματα αισιοδοξίας, ενθάρρυνσης, αγάπης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι οργανώσεις Building 180 και  Art for Civil Discourse υλοποιούν την πρωτοβουλία «Paint the Void» (Χρωμάτισε το κενό) στο πλαίσιο της οποίας καλλιτέχνες καλούνται να μετατρέψουν τις προσόψεις και βιτρίνες μικρών καταστημάτων, εστιατορίων, μπαρ που έκλεισαν λόγω της πανδημίας σε όμορφα έργα τέχνης. Στόχος του πρότζεκτ είναι να μην μετατραπεί το Σαν Φρανσίσκο σε πόλη με μετα-αποκαλυπτική μορφή.

Η πρωτοβουλία είναι ταυτόχρονα εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας για τους καλλιτέχνες που δεν έχουν εισοδήματα, αυτή την περίοδο.

«Βλέπουμε όλες τις σφραγισμένες εισόδους ως πιθανούς καμβάδες» ανέφερε η συνιδρύτρια του Building 180, Σάνον Ρίλεϊ. Οι καλλιτέχνες είναι αποφασισμένοι να μετατρέψουν όλες τις εμπορικές λεωφόρους σε περιπάτους τέχνης» δήλωσε η Μέρεντιθ Γουίνερ υπεύθυνη του «Paint the Void». «Θέλουμε να φέρουμε ελπίδα στην κοινότητα και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους» τόνισε.

Τα περισσότερα έργα τέχνης δημιουργήθηκαν και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στις προσόψεις καταστημάτων λόγω των περιοριστικών μέτρων. Κάποιοι καλλιτέχνες ωστόσο με ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό επέλεξαν να εργάζονται επί τόπου.

Ο καλλιτέχνης και μουσικός παραγωγός Duser έχει δημιουργήσει τρία γκράφιτι με καρδιές.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να αισθάνονται αγάπη, ώστε να μην αισθάνονται ότι έρχεται ο Αρμαγεδώνας και να τους παρέχεις ενός είδους ανακούφιση” δήλωσε.

«Με γοήτευσε η ιδέα ότι η τέχνη μπορεί να θεραπεύσει τον κόσμο» ανέφερε η Παζ ντε λα Καλζάδα η οποία δημιούργησε το δικό της έργο σε κεντρικό σταυροδρόμι της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:09

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.