Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Τερματισμός»

Το βραβευμένο συναθλητικό ντοκιμαντέρ της Ελιάνας Αμπραναβέλ «O Τερματισμός-Finish Line», προβλήθηκε, χθες Πέμπτη, στο Κ-Cineplex Λάρνακας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.


 
Σε δελτίο Τύπου των διοργανωτών αναφέρεται ότι «το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία τριών «διαφορετικών» Μαραθωνοδρόμων, οι οποίοι διασχίζουν την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη και οι οποίοι ονειρεύονταν να τρέχουν δίπλα στους Αφρικανούς Μαραθωνοδρόμους, κατά τη διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας. Το ντοκιμαντέρ "Ο Τερματισμός" είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων» που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο».

Συγκεκριμένα «ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία, ενώ κάθε φορά που περνούν τη γραμμή του τερματισμού, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στον καθημερινό ήρωα που κρύβουν μέσα τους».
 
Την προβολή του ντοκιμαντέρ προλόγισε ο Κύπριος σκηνοθέτης και κριτικός κινηματογράφου Λογγίνος Παναγή, ο οποίος ανέφερε ότι «οι τρεις ήρωες του ντοκιμαντέρ μας δίνουν ένα μάθημα ζωής  ότι ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθήσεις τα όνειρα σου».
  
Ο Σύμβουλος της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Λάρνακας Ευάγγελος Παπαποστόλου εξέφρασε «ιδιαίτερη χαρά» που βρίσκεται στη Λάρνακα με την αρμοδιότητα του Συμβούλου της διοργάνωσης και πρόσθεσε πως «η ταινία βγαίνει μέσα από την ζωή των δρομέων και παρουσιάζει τις δυνατότητες που ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του. Ολοι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση στη ζωή τους και όλοι μπορούν να κάνουν το δικό τους τον Μαραθώνιο».
 
 Ανέφερε ακόμα ότι «ο Μαραθώνιος είναι μια δύσκολη απόσταση. Οι επιβαρύνσεις που έχει είναι πολλαπλές από οποιοδήποτε άλλο αγώνισμα και για να ασχοληθείς και να τρέξεις χρειάζεται εκτός από σωματική και πνευματική προετοιμασία».
 
Η Πρέσβειρα Μαραθωνίου Λάρνακας, Ολυμπιονίκης Χρύσα Γκουντενούδη κάλεσε όλους «να δώσουν το παρών τους σε αυτή τη νέα διοργάνωση, σε αυτό το αθλητικό ιδεώδες» για να τρέξουμε μαζί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΗΦ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:26

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.