Τζέιμς Ντιν: «Επιστροφή» στη μεγάλη οθόνη

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Ντιν πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Σεπτέμβριο του 1955, σε ηλικία 24 ετών και πάνω στην ακμή της επιτυχίας του -είχε κάνει μόνο τρεις ταινίες αλλά έμεινε στην ιστορία ως ο αιώνιος οργισμένος έφηβος, το είδωλο της εφηβικής επανάστασης και της κοινωνικής αποξένωσης, χάρη στην πιο διάσημη ταινία του, «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» (1955).

Τώρα, 60 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο θρυλικός ηθοποιός θα εμφανιστεί σε μια νέα ταινία -την τέταρτη της καριέρας του- χάρη στην τεχνολογία CGI.
Στην επερχόμενη δραματική ταινία δράσης, με τίτλο «Finding Jack», που διαδραματίζεται στην εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ, θα εμφανιστεί ο Τζέιμς Ντιν σε δευτερεύοντα ρόλο με τη βοήθεια των σύγχρονων εφέ υπολογιστή.

tzeims ntin epistrofi sti megali othoni 64 xronia meta ton thanato tou

Η εικόνα παραγόμενη από υπολογιστή (Computer-generated Imagery - CGI) θα εμφανίσει τον Ντιν στον χαρακτήρα του Rogan. Η ταινία -που βασίζεται στο βιβλίο του Γκάρεθ Κρόκερ- έχει θέμα την εγκατάλειψη περισσότερων από 10.000 στρατιωτικών σκύλων στο Βιετνάμ, στο τέλος του πολέμου.
Η καναδική εταιρεία οπτικών εφέ VFX Imagine Engine και η νοτιοαφρικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα, VFX MOI Worldwide, ανέλαβαν να επαναδημιουργήσουν «μια ρεαλιστική έκδοση του Τζέιμς Ντιν», με την άδεια της οικογένειας του ηθοποιού.

Αντιδράσεις

Η είδηση ότι δυο σκηνοθέτες αποφάσισαν να ζωντανέψουν ξανά τον Τζέιμς Ντιν, με την βοήθεια της τεχνολογίας, για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία τους, «Finding Jack», προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Αρκετοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και αρκετοί ηθοποιοί όπως ο Κρις Έβανς και Ελάιτζα Γουντ, φανς και κριτικοί κινηματογράφου εξέφρασαν την δυσαρέσκεια και την οργή τους  που οι δύο άγνωστοι, μέχρι πρότινος, σκηνοθέτες, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν CGI για να βάλουν τον Τζέιμς Ντιν στην ταινία τους.

tzeims ntin epistrofi sti megali othoni 64 xronia meta ton thanato tou 1

Φυσικά, όλοι τους σχολιάζουν πως δεν είναι δυνατόν να μην μπόρεσαν να βρουν έναν από τους τόσους χιλιάδες άνεργους ηθοποιούς να παίξει τον συγκεκριμένο ρόλο και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε αυτή την επιλογή.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί για την ταινία ημερομηνία κυκλοφορίας στις αίθουσες.

naftemporiki.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:29

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.