Σαν σήμερα πέθανε ο αγαπημένος «μπακαλόγατος»

Ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο πιο διάσημος «βλάχος» του ελληνικού κινηματογράφου πέθανε σαν σήμερα, στις 3 Οκτωβρίου 2001.

«Τίποτας», «Ασουπή», «Αμ’ πώς;», «Τ' άκοσες πολί μου», «Σας μερσώ», είναι μερικές μόνο που από τις ατάκες του Κώστα Χατζηχρήστου που άφησαν εποχή και ακούγονται από τα χείλη χιλιάδων Ελλήνων μέχρι και σήμερα.

Ο «Θύμιος» ο πιο διάσημος «βλάχος» του ελληνικού κινηματογράφου, ο «μπακαλόγατος Ζήκος», «ο Ηλίας του 16ου», ο «κύριος πτέραρχος», ο «Θωμάς Μακρυκώστας» είναι ίσως οι πιο χαρακτηριστικοί ρόλοι του σπουδαίου μας κωμικού πως διακρίνονταν για τους αυτοσχεδιασμούς του τόσο πάνω στο θεατρικό σανίδι όσο και στο μεγάλο πανί.

Ο Χατζηχρήστος δεν είχε σπουδάσει υποκριτική, ωστόσο είχε το ταλέντο και την ικανότητα να πλάθει τους χαρακτήρες που ενσάρκωνε και με το δικό του μοναδικό τρόπο να αυτοσχεδιάζει με ατάκες που ήταν καλύτερες από το κείμενο.

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ο αγαπημένος «Μπακαλόγατος» μια ταινία που βρίθει από ατάκες του ηθοποιού και προκαλεί το γέλιο μεχρι και σήμερα. Η ταινία  «Της Κακομοίρας» γυρίστηκε με ένα σενάριο μόλις 7 σελίδων και ο Χατζηχρήστος έπλασε το ρόλο του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Αν και σήμερα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Χατζηχρήστου αλλά και του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, η ταινία  έκοψε 201.008 εισιτήρια, τερματίζοντας μόλις στην 26η θέση από τις 92 ταινίες που προβλήθηκαν τη σεζόν 1963-1964.

Εκτός από σπουδαίος ηθοποιός ο Χατζηχρήστος υπήρξε και μεγάλος γυναικοκατακτητής. Παντρεύτηκε πέντε φορές. Ωστόσο όταν έχασε ξαφνικά την τέταρτη σύζυγό του, Ελένη Πανταζή, πέρασε μια από τις δυσκολότερες περιόδους στη ζωή του, υποφέροντας από οικονομικά προβλήματα. Τότε βρήκε παρηγοριά στο ποτό και μπήκε στο περιθώριο.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Κώστας Χατζηχρήστος έπασχε από καρκίνο. Πέθανε από πνευμονική λοίμωξη στις 3 Οκτωβρίου 2001, σε ηλικία 80 ετών.

 

Πηγή:reader.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:00

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.