Διαγωνισμός του SEE για ταινίες μικρού μήκους

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι, το Νοτιοευρωπαϊκό Δίκτυο Κινηματογράφου (SEE), προκηρύσσει διαγωνισμό ανάμεσα στις χώρες μέλη του, για χρηματοδότηση Προτάσεων Ταινιών Mικρού Μήκους. Το Δίκτυο, στην επόμενη συνάντησή του που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, θα εξετάσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν, από τις οποίες θα επιλέξει τις καλύτερες για χρηματοδότηση.


 
Γίνονται δεκτές προς εξέταση παραγωγές ταινιών μυθοπλασίας Μικρού Μήκους των οποίων η διάρκεια δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά.
 
Τα έργα μπορεί να είναι αποκλειστικά εθνικές παραγωγές κράτους μέλους του Κινηματογραφικού Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κύπρος, Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Αλβανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ρουμανία, Βουλγαρία), αλλά θα δοθεί προτεραιότητα σε έργα που είναι δομημένα ως διεθνείς συμπαραγωγές μεταξύ δύο ή περισσοτέρων κρατών μελών του Δικτύου. Δεν αποκλείεται ακόμη η μειοψηφική συμμετοχή τρίτων συμπαραγωγών από χώρες εκτός του Δικτύου.
 
 Ο παραγωγός, ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος πρέπει να προέρχονται από κράτη μέλη του Δικτύου.
 
Τα γυρίσματα των έργων που υποβάλλονται για χρηματοδότηση δεν πρέπει να ξεκινήσουν πριν από την ημερομηνία αξιολόγησης των έργων από τη επόμενη Γενική Συνέλευση του Δικτύου (Νοέμβριο 2019).
 
Ο παραγωγός υποβάλλει την πρότασή του στη χώρα προέλευσής του και όχι σε άλλη χώρα του δικτύου
 
Οι επαγγελματίες από τα κράτη μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ που προτίθενται να υποβάλουν αίτημα για χρηματοδότηση πρέπει να υποβάλουν μέχρι την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου δύο πανομοιότυπους φακέλους στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, υπόψη  Διομήδη Νικήτα και Έλενας Χριστοδουλίδου (Οδός Ιφιγένειας 27, (Γρ. 110 και 403) 2007 Ακρόπολη Λευκωσία, τηλ: 22809811, 22809812 και 22809846). O φάκελος πρέπει να σταλεί επίσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. σε ένα ενιαίο PDF file.
 
Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στις €8.000, ή ανάλογα με τις δυνατότητες του Δικτύου
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα αίτησης συμμετοχής και τον αναλυτικό κανονισμό στις Ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού http://www.moec.gov.cy  στο www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies (ανακοινώσεις) και στο http://www.filmingincyprus.gov.cy (ανακοινώσεις).

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΘΝΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:42

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στη Σωτήρα
06:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.