Τζον Σίγκλετον: Πέθανε στα 51 του ο σκηνοθέτης του Shaft

Πέθανε στα 51 του χρόνια στο Λος Άντζελες ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Αφροαμερικανούς σκηνοθέτες, ο Τζον Σίγκλετον. Ο Σίγκλετον είχε υπάρξει, μόλις στα 24 του χρόνια, υποψήφιος για Οσκαρ για την ταινία «Τα παιδιά της γειτονιάς» και νοσηλευόταν από τις 17 Απριλίου, μετά από βαρύ εγκεφαλικό.

Τη Δευτέρα, η οικογένειά του, αποφάσισε να αποσύρει τη μηχανική υποστήριξη. «Ο Τζον έφυγε γαλήνια, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του και τους φίλους του», δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας, που ευχαρίστησε τους γιατρούς που τον φρόντισαν και τους θαυμαστές του για την υποστήριξή τους.

Ο Σίνγκλετον μεγάλωσε σε μία περιοχή του Λος Άντζελες με μεγάλη εγκληματικότητα, πόλεμο συμμοριών και εμπόριο ναρκωτικών. Αυτά τα βιώματά του και τις εικόνες περιέγραφε το σενάριο της ταινίας «Τα παιδιά της γειτονιάς», το οποίο έγραψε ο ίδιος όταν ήταν φοιτητής, το 1992, στη σχολή κινηματογράφου του USC (University of Southern California).
Με το που αποφοίτησε, υπέγραψε συμβόλαιο με την πιο γνωστή εταιρεία ταλέντων στο Χόλιγουντ και γύρισε την ταινία «Τα παιδιά της γειτονιάς», ταινία η οποία του χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ σκηνοθεσίας. «Ζούσα αυτά που έδειχνε η ταινία πριν καν σκεφτώ να τη γυρίσω», είχε πει ο ίδιος στην επέτειο των 25 χρόνων απότην προβολή της.

Αργότερα, σκηνοθέτησε τις ταινίες «Μαχητές των Δρόμων 2», το 2003, «Shaft Ο μαύρος πάνθηρας», «Rosewood», «Baby Boy» και άλλες.
Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με την τηλεόραση, στον ρόλο του σκηνοθέτη, του παραγωγού και του σεναριογράφου σε γνωστές σειρές, ενώ γύρισε και βιντεοκλίπ του Μάικλ Τζάκσον, της Τζάνετ Τζάκσον και του Τουπάκ Σακούρ.

Το 2003, απέκτησε το δικό του αστέρι στη λεωφόρο των αστέρων στο Χόλιγουντ. Σε όλη του την καριέρα, πρόβαλε το έργο, τη ζωή και τα προβλήματα των μαύρων στις ΗΠΑ, ενώ συνεργάστηκε με μερικούς από τους σπουδαιότερους αφροαμερικανούς καλλιτέχνες. Μια από αυτές τις συνεργασίες, ήταν με το Σάμιοελ Τζάκσον, στην ταινία Shaft, που για πολλούς θεωρείται η καλύτερή του.

Πηγή: CNN

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.