Στο Λονδίνο η ταινία μικρού μήκους «30» και οι «Πολυαγαπημένες μέρες»

Η ταινία μικρού μήκους «30» και το δημιουργικό βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Πολυαγαπημένες μέρες» σκηνοθεσίας Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, σενάριο-παραγωγής Γιώργου Αβραάμ, ταξιδεύουν στο Λονδίνο για προβολές σε εμπορική ζώνη στο σινεμά Art House Crouch End. Οι προβολές θα γίνουν στις 22,23,24 & 28 Μαρτίου 2019.

Μια πολύ σημαντική επιτυχία για τις δύο κυπριακές παραγωγές, τους συμπαραγωγούς και τους χορηγούς του «30» και του ντοκιμαντέρ «Πολυαγαπημένες μέρες».

Η ταινία μικρού μήκους «30», διάρκειας 15 λεπτών, είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν κατά την τουρκική εισβολή. Μία συγκλονιστική ιστορία η οποία φωτίζει μία πτυχή του δράματος της Κύπρου, τους αγνοούμενους. Μία ιστορία η οποία πραγματεύεται, το θάρρος, την απώλεια, την προσμονή και την ελπίδα.

Οι «Πολυαγαπημένες μέρες», διάρκειας 75 λεπτών, αναδεικνύουν «μια εποχή αθωότητας, όταν το 1970 το Χόλλυγουντ ήρθε στην Κύπρο, για να γυρίσει ταινία στο χωριό Κάρμι. Οι «Πολυαγαπημένες μέρες» είναι ένα ερωτικό γράμμα σε μια ανέμελη εποχή όπου οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα τι είναι το σινεμά. Άνθρωποι χαμογελαστοί, φιλόξενοι, χωρατατζήδες. Και που συμπτωματικά έζησαν τις τελευταίες μέρες της κυπριακής αθωότητας λίγο πριν την εισβολή».

Οι «Πολυαγαπημένες μέρες» έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές σε Αμερική, Αγγλία, Σουηδία ενώ συνεχίζουν το ταξίδι σε διεθνή φεστιβάλ του κινηματογράφου. Χρειάστηκαν 4 χρόνια έρευνας και 2 χρόνια γυρισμάτων για να ολοκληρωθούν οι «Πολυαγαπημένες μέρες». Το «30» έχει προβληθεί στο Cape Town International Film Festival & Market, στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, στο Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κύπρου, στο Τuzla Film Festival στη Βοσνία.

Το «30» και οι «Πολυαγαπημένες μέρες» έχουν επιχορηγηθεί από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέσα απο το πρόγραμμα του Κινηματογράφου.

200

«30»

Κύπρος, 1974. Η Μαρία προσπαθεί να μάθει νέα για τον γιο της που βρίσκεται στο μέτωπο. Ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας θα σημαδέψει ολόκληρή τη ζωή της.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ – Πόπη Αβραάμ, Γιάννα Λευκάτη, Σπύρος Γεωργίου, Ανδρέας Νικολαίδης

Σκηνοθεσία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ Σενάριο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Διεύθυνση Φωτογραφίας – NΙΚΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ 1η Βοηθ. Σκηνοθέτη ΕΥΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ Μοντάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΑΠΕΠΠΑΣ Ηχος –ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΕΡΛΙΚΚΑΣ Μουσική – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σκηνικά – ΠΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗ Κοστούμια – ΣΙΜΟΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Makeup artist – ΝΙΚΟΛ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Εκτέλεση παραγωγής ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΡΑΑΜ – Walking Around The World productions.

beloved days still

«ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ»

Το 1970 οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κάρμι στην Κύπρο ζουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία: τα γυρίσματα της ταινίας “Πολυαγαπημένη”, με συνεργείο και ηθοποιούς του Hollywood, όπως η Ράκελ Γουελς, Ρίτσαρτ Τζονσον, Φλορα Ρομπσον, Φρανκ Γουλφ κα. Το ντοκιμαντέρ, σαν καλειδοσκόπιο, μεταφέρει εικόνες της κοινωνικής πραγματικότητας της τότε εποχής αλλά και των τραυματικών αλλαγών που βίωσαν οι κάτοικοι μετά την τουρκική εισβολή. Σαράντα χρόνια μετά, επισκέπτονται με νοσταλγία τις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες.

 https://www.facebook.com/tainiamikroumikous30/

https://www.facebook.com/BelovedDaysDocumentary/

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:46

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.