Επενδύσεις στην παιδεία, ζητεί η Σακίρα

Η Κολομβία πρέπει να επενδύσει περισσότερο στον τομέα της εκπαίδευσης για να έχει ειρήνη, δήλωσε η ποπ σταρ Σακίρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην πατρίδα της με στόχο να θέσει τον θεμέλιο λίθο των δύο σχολείων που θα χτίσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά της και για να ολοκληρώσει την περιοδεία της "El Dorado".

Η τραγουδίστρια παρέστη σε δύο τελετές εγκαινίων χθες, Παρασκευή, στην Καρταχένα και στη γενέτειρά της Μπαρανκίγια, στις τοποθεσίες όπου θα ανεγερθούν τα σχολεία, στους θεμέλιους λίθους των οποίων έγραψε το όνομά της και έβαλε την υπογραφή της.

«Όταν κάποια παιδιά δεν λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με εκείνα που ζουν σε καλύτερες συνθήκες, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μια χώρα με ειρήνη, με ισότητα, γιατί η εκπαίδευση είναι αυτό που μας κάνει όλους ίσους», δήλωσε η Σακίρα ζητώντας από την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία και τονίζοντας ότι δεν πρέπει μόνο διασημότητες να στηρίζουν την εκπαίδευση.

Η τραγουδίστρια, 41 ετών, ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση Pies Descalzos το 1997, όταν ήταν μόλις 18 ετών. Το ίδρυμα παίρνει το όνομά του από τον τίτλο του τρίτου άλμπουμ της Σακίρα, που ήταν η πρώτη της διεθνής επιτυχία, και μεταφράζεται «γυμνά πόδια».

Το ίδρυμα έχει ήδη τέσσερα σχολεία στις περιοχές Καρταχένα, Μπαρανκίγια, Κίμπντο και Σοάτσα. Θα δαπανήσει περίπου 4,6 εκατομμύρια δολάρια για το νέο σχολείο της Καρταχένα και άλλα 4,3 εκατ. γι αυτό στη Μπαρανκίγια, σε συνεργασία με πολλούς ιδιώτες δωρητές. Τα σχολεία θα εξυπηρετήσουν περιοχές στις σχολικές εγκαταστάσεις των οποίων υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός μαθητών, δήλωσε η ποπ σταρ, της οποίας το πλήρες όνομα είναι Σακίρα Ιζαμπέλ Μεμπαράκ Ριπόλ.

Η περιοδεία της Σακίρα 54-show El Dorado, η οποία άρχισε στο Αμβούργο τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί απόψε στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά. Η τραγουδίστρια που έχει τιμηθεί πέντε φορές με το βραβείο Grammy είναι μαζί με τον Χουάνες και τον Μαλούμα, οι τρεις σημαντικότεροι τραγουδιστές της Κολομβίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο εξωτερικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:46

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.