Τελέστηκαν τα εγκαίνια του CineFest 2018

Τελέστηκαν την Τετάρτη τα εγκαίνια του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και Πολιτισμού ΑΕΙ – CineFest 2018 στην Κύπρο, στο αμφιθέατρο και πολιτιστικό κέντρο «το σκαλί» του Δήμου Αγλαντζιάς (Λευκωσία).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία, στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας Λευκωσίας Κατερίνα Λάμπρου, εκ μέρους του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας Λευτέρη Κρέτσου.

Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για τη διοργάνωση και το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο και πρωτόγνωρο Φεστιβάλ για τα κυπριακά δεδομένα που θα αποτελέσει έναν αγωγό προώθησης και διάδοσης της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σταύρος Παπαγεωργίου εξέφρασε ικανοποίηση για την πραγμάτωση ενός προσωπικού οράματος ετών προσθέτοντας πως η διοργάνωση του Φεστιβάλ αποτελεί μια πολιτιστική δράση της ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΦΙΛΜΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και την Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εξήγησε πως το ακρωνύμιο του Φεστιβάλ «ΑΕΙ» παραπέμπει στο αρχαιοελληνικό «αεί» (πάντα), με την προσδοκία όπως το Φεστιβάλ καταστεί ετήσιος θεσμός διαλόγου και πολιτισμού στην Κύπρο. Είπε ακόμα ότι οι τρεις ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτες, Γιάννης Ξηρουχάκης, Ελένη Κωνσταντινίδου και Δημήτρης Τράγγαλος, θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας Λευτέρης Κρέτσος στο χαιρετισμό του που μετέφερε η κ. Λάμπρου, ανέφερε ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στέκεται αρωγός στο φιλόδοξο εγχείρημα της διοργάνωσης ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ στην Κύπρο, στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης δράσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για τη στήριξη της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας.

Ο Ελληνας Υφυπουργός πρόσθεσε ότι ο κύριος στόχος του Υπουργείου, είναι όπως το επόμενο διάστημα, διαμορφωθούν συνθήκες που επιτρέπουν την ανάπτυξη και τη διεθνοποίηση του κλάδου οπτικοακουστικής παραγωγής, ώστε να γίνει δυνατή η παροχή των πιο ανταγωνιστικών διεθνώς εργαλείων και κινήτρων προς τους δημιουργούς και τη βιομηχανία.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου το Σάββατο 22/9, στις 12:00, στο πλαίσιο της «Ημερίδας για τον Κινηματογράφο», που θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι του ΡΙΚ, θα παρουσιαστεί συνοπτικά το νομικό πλαίσιο για την υποστήριξη της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα και την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών μέσω συγκεκριμένων κινήτρων. Η ενίσχυση αφορά τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους, έργα δημιουργικής τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) και κινούμενα σχέδια (animation).

«Σταθερή πίστη της ηγεσίας και των στελεχών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης είναι πως με την έμπρακτη υποστήριξη της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων και των υπόλοιπων δημιουργικών βιομηχανιών, δημιουργούνται αφενός ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία προς όφελος της αγοράς εργασίας και της οικονομίας και αφετέρου εργαλεία ανάδειξης του πολιτισμικού πλούτου και της ταυτότητας της σύγχρονης Ελλάδας», συμπλήρωσε στον χαιρετισμό του ο Έλληνας Υφυπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:36

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
ΕΚδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.