Εκθεση για τον Νέλσον Μαντέλα στο Λονδίνο επισκέφθηκαν ο Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν

Ο Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκαν έκθεση που σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από τη γέννηση του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ συναντήθηκαν με φίλους και συγγενείς του Μαντέλα, ο οποίος απεβίωσε το 2013, ανάμεσά τους και την εγγονή του Ζαμασουάζι Ντλαμίνι-Μαντέλα. Συνομίλησαν επίσης με τον 92χρονο Αντριου Μλανγκένι, ο οποίος πέρασε σχεδόν τρεις δεκαετίες στο νησί-φυλακή Ρόμπεν μαζί με τον Μαντέλα.

Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε το κελί του Μαντέλα στο νησί Ρόμπεν το 2015, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Νότιο Αφρική. Η έκθεση έχει περιοδεύσει ανά τον κόσμο--παρέμεινε για έξι εβδομάδες στο Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας το 2013. Ο Σέλο Χάτανγκ, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Νέλσον Μαντέλα, δήλωσε: "Το Λονδίνο υπήρξε τόσο η αποικιακή μητρόπολη όσο και το κέντρο του διεθνούς αγώνα κατά του απαρτχάιντ. Υπήρξε επίσης και ο τόπος ορισμένων από τις πιο εμπνευσμένες ομιλίες του Νέλσον Μαντέλα".

Η Μέγκαν φορούσε μια ροζ καμπαρντίνα της καναδικής εταιρείας Nonie, η τιμή της οποίας ανέρχεται σε 825 δολάρια. Η έκθεση πραγματοποιείται στο Southbank Centre της βρετανικής πρωτεύουσας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα ολοκληρωθεί στις 19 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:47

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.