Τέσσερα νέα γλυπτά κοσμούν σημαντικά σημεία της Αγίας Νάπας

Νέα όψη απέκτησαν τέσσερα καίρια σημεία της Αγίας Νάπας μετά από την τοποθέτηση ισάριθμων γλυπτών τα οποία φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο διεξαγωγής της  Α΄ Φάσης του 5ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε στο νησί από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2017.



Ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρει ότι τα τέσσερα νέα γλυπτά εμπλουτίζουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του δήμου και το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τo ένα γλυπτό με την επωνυμία «Mother and Child», κοσμεί τον μικρό κυκλικό κόμβο στην είσοδο της Αγίας Νάπας και είναι έργο του Λευκορώσου καλλιτέχνη, Viktar Kopach,  Το δεύτερο γλυπτό, φέρει  την ονομασία «Γοργόνα» βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του χερσαίου χώρου του λιμανιού και αποτελεί έργο της Liudmyla Mysko από την Ουκρανία.
 
Το τρίτο γλυπτό φιλοτέχνησε ο Besim Caushi από την Ελλάδα, φέρει την ονομασία  «Ουρανός και Θάλασσα» και τοποθετήθηκε στην νότια πλευρά του λιμανιού πλησίον του Φάρου.

Τέλος, το γλυπτό «Καράβι", κοσμεί την βόρεια πλευρά της πλατείας του λιμανιού.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΖΟ/ΓΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.