Οι 3 φιναλίστ ταινίες του Βραβείου LUX του ΕΚ θα προβληθούν στο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Λευκωσία

Για άλλη μια χρονιά το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο έχει τη τιμή και τη χαρά να υποδεχτεί τους κινηματογραφόφιλους της Κύπρου στο μαγικό κόσμο του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Για το 2017 οι προβολές των τριών φιναλίστ ταινιών του Βραβείου LUX του ΕΚ θα πραγματοποιηθούν στο ΠΑΝΘΕΟΝ στη Λευκωσία σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου. Τις προβολές των ταινιών στηρίζουν η Πρεσβεία της Αυστρίας, η Πρεσβεία της Σουηδίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Οι τρεις ταινίες που επελέγησαν ως φιναλίστ του φετινού βραβείου LUX είναι οι εξής:

* BPM (BEATS PER MINUTE), του Robin Campillo - Γαλλία - διάρκειας 143’.
Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα ακτιβιστών (Act Up) που μάχονται για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση γύρω από το AIDS στη Γαλλία το 1992 και ενθαρρύνει την ταχύτερη επίτευξη προόδου όσον αφορά την έρευνα και την πρόληψη.

* SAMI BLOOD, της Amanda Kernell - συμπαραγωγή Σουηδία, Νορβηγία, Δανία -  διάρκειας 110’. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού της φυλής Lapp που ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή και απομακρύνεται από την κοινότητα της με μεγάλο πόνο λόγω των ρατσιστικών συμπεριφορών που έχουν να αντιμετωπίσουν.

* WESTERN, της Valeska Grisebach - συμπαραγωγή Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστρία - διάρκειας 100’. Η τρίτη φιναλίστ ταινία αφηγείται μια ιστορία για Γερμανούς εργαζομένους σ’ ένα υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία με στοιχεία από τις κλασσικές ταινίες καουμπόηδων-και-Ινδιάνων, προβάλλοντας ζητήματα της οικονομικής μετανάστευσης και ενσωμάτωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών είναι το εξής:
Λευκωσία - ΠΑΝΘΕΟΝ
● “BPM (BEATS PER MINUTE)” - Τρίτη 7 Νοεμβρίου, ώρα 21:00
● “SAMI BLOOD” - Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, ώρα 21:00
● “WESTERN” - Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, ώρα 21:00
Η Είσοδος είναι Ελεύθερη.
Οι ταινίες θα προβληθούν υποτιτλισμένες σε όλα τα κράτη μέλη και η νικήτρια θα επιλεγεί από τους Ευρωβουλευτές και θα ανακοινωθεί στις 14 Νοεμβρίου 2017 στο Στρασβούργο.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.