Μουσική: Κλασσικά Φθινοπώρου

Οι πιανίστριες Natalia Lezedova και Tatiana Stupak θα δώσουν ρεσιτάλ πιάνου στη Μεσαιωνική Αίθουσα «Καστελιώτισσα» στη Λευκωσία, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 20.00

Θα παίξουν κλασσικά κομμάτια των συνθετών: Μπαχ, Σοπέν, Γκρηγκ, Λιστ, Προκόφιεφ, Ραχμάνινοφ και Σούμαν. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης και δύο σύντομα κλασσικά έργα που αναβιώνουν τη ρομαντική εποχή, του συνθέτη με έδρα τη Λεμεσό David Pentecost.

Η Αίθουσα «Καστελιώτισσα» βρίσκεται κοντά στην Πύλη Πάφου, στη γωνία των οδών Αγίου Μάρωνα & Ρηγαίνης, 1010 Λευκωσία.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσεων, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 99140240.

Προκαταρτικά μουσικά προγράμματα
Tatiana Stupak:
Μπαχ: Πρελούδιο & Φούγκα, BWV 859
Σούμαν: Ιντερμέτζο, Op.4 αρ. 5
Σοπέν: Σκέρτζο αρ.1, Op.20
Μπαχ: Πρελουδιο και Φούγκα, BWV 846
Προκόφιεφ: 'Μερκούτιος', Op.75 αρ.8
Σοπέν: Μελέτη, Op.10 αρ.5
Pentecost: Νυκτωδία, Op.18
Λιστ: Ουγγρική Ραψωδία, αρ.11

Natalia Lezedova:
Λιστ: Κοιλάδα του Όμπερμαν / Όνειρο Αγάπης, αρ.3 (“Liebesträum”)
Αλάμπιεφ-Λιστ: Το αηδόνι
Γκρηγκ: Νυκτωδία
Σούμαν: Κομμάτια Φαντασίωσης, Op. 12, "Ανάβαση" (“Aufschwung”)
Pentecost: Λυπητερή και Οργισμένη Μελωδία
Ραχμάνινοφ: Etude-tableaux, Op.33, αρ. 8 & 9 / Μουσική Στιγμή Op.16, αρ. 4

Λίγα λόγια για τις Μουσικούς
Η Natalia Lezedova γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής του Κρατικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Ρωσίας. Το 2012 παρακολούθησε στο ίδιο πανεπιστήμιο μεταπτυχιακές σπουδές στη “Μουσική Τέχνη”. Παρακολούθησε το ανώτατο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Κρατικό Ωδείο Ρίμσκι-Κόρσακοφ της Αγίας Πετρούπολη (2013). H Natalia άρχισε τις εμφανίσεις της το 2003 και από τότε έχει παίξει στη Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία και Κύπρο. Έχει επίσης διακριθεί σε πέντε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί ανάμεσα σ’ άλλα με: δύο πρώτους επαίνους ως εκτελέστρια – σολίστ (Αγία Πετρούπολη και Μόσχα 2012), ως νικήτρια του μουσικού φεστιβάλ Grand-Prix - διαγωνισμός “Severnaya Venetsia” (2012), πρώτο βραβείο ως concertmaster (Μουσικός Διαγωνισμός «Performing Arts» στην Αγία Πετρούπολη 2013). Τα τελευταία χρόνια έχει οργανώσει πολλές συναυλίες στην Κύπρο, οι πλείστες των οποίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έχει συνεργαστεί με μουσικούς τη Ρωσία, Κύπρο, Γερμανία και ΗΒ.

Η Tatiana Stupak ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο στην ηλικία των πέντε χρόνων και αργότερα σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Ρίμσκι-Κόρσακοφ της Αγίας Πετρούπολης. Αναδείχθηκε νικήτρια σε διεθνή διαγωνισμό μουσικής του Μπαχ και σε διεθνή διαγωνισμό οργάνου, στη Ρωσία. Έχει δώσει παραστάσεις στην Αυστρία και Γερμανία, καθώς επίσης και στη Ρωσία. Η Tatiana έχει τώρα την έδρα της στην Κύπρο, όπου έχει κερδίσει μεγάλη φήμη, δίνοντας πολλές παραστάσεις αυτά τα τελευταία χρόνια, τόσο ως πιανίστρια σόλο όσο και συνοδεύοντας άλλους μουσικούς. Πρόσφατα έχει διοργανώσει στο Παττίχειο Θέατρο στη Λεμεσό, συναυλία για φιλανθρωπικούς σκοπούς που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την συμμετοχή εννέα διεθνούς φήμης εκτελεστών, έχει δε προσκαλέσει μουσικούς από την Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας να εμφανιστούν σε δύο εκδηλώσεις στην Κύπρο, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Διευθύνει την Σχολή Πιάνου της Tatiana Stupak, η οποία λειτούργησε πρόσφατα στη Λεμεσό.

 

Ποτε

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2017
Ώρα: Ξεκινά στις 20:00

Που

Αγίου Μάρωνα
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Λευκωσία, Λευκωσία Κύπρος
Τηλέφωνο: 22809818

Τιμη

Δωρεάν

Επικοινωνια

Τηλέφωνο: 99140240
 
Πηγή: cyprusevents.net

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.