Η Αντζελίνα Τζολί υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας

Η τελευταία ταινία της Αντζελίνας Τζολί μπορεί να κερδίσει το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας αφού θα είναι υποψήφια για λογαριασμό της Καμπότζης.

Πρόκειται για την ταινία με τίτλο «First They Killed My Father» και όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Deadline η υποψηφιότητα υποβλήθηκε χθες το πρωί. Η ταινία παραγωγής του δικτύου Netflix σκηνοθετήθηκε από την Τζολί, η οποία συνυπογράφει και το σενάριο και αναφέρεται στη ζωή της ακτιβίστριας Loung Ung, από την ηλικία των πέντε χρόνων όταν την εξουσία ανέλαβαν οι Κόκκινοι Χμερ. 

Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο και κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Καμπότζης στις 8 Σεπτεμβρίου.

Αποτελεί την έκτη προσπάθεια της Καμπότζης στα Όσκαρ, ενώ για πρώτη φορά ένας διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, στην προκειμένη περίπτωση η Αντζελίνα Τζολί, συμμετέχει στα βραβεία εκπροσωπώντας μία άλλη χώρα με μία ταινία σε άλλη γλώσσα. «Αυτό σημαίνει πολλά για όλους εμάς που συμμετείχαμε στην παραγωγή της ταινίας. Η συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες για να προχωρήσει η ταινία ήταν μία συγκινητική και συγκλονιστική εμπειρία», δήλωσε η Τζολί. 

Από την πλευρά της η Ung δήλωσε ότι «ήμασταν μαζί όταν μάθαμε για την υποψηφιότητα και συγκινηθήκαμε πολύ. Αυτό το μακρύ ταξίδι για μένα, αν και είναι κάτι προσωπικό, αντανακλά επίσης την εμπειρία εκατομμυρίων Καμποτζιανών. Νιώθουμε υπερηφάνεια που θα εκπροσωπήσουμε την Καμπότζη (στα Όσκαρ) και μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή με τη χώρα».   Από το 2005, η Τζολί εκτός από την αμερικανική υπηκοότητα έχει και την υπηκοότητα της Καμπότζης. Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Καμπότζη με ντόπιους ηθοποιούς. Στις ΗΠΑ η ταινία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:45

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.