Σε δημοπρασία ημερολόγια της Βίβιεν Λέι για το ειδύλλιο με Ολίβιερ

Ημερολόγια και ένα δακτυλίδι που καταγράφουν το ειδύλλιο μεταξύ της Αγγλίδας βραβευμένης με Όσκαρ πρωταγωνίστριας του «Όσα παίρνει ο άνεμος» Βίβιεν Λέι και του Άγγλου επίσης βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Λώρενς Ολίβιερ, θα τεθούν σε δημοπρασία στο Λονδίνο στις 26 Σεπτεμβρίου, χαρίζοντας μια ματιά σε μία από τις πιο διαβόητες σχέσεις του Χόλυγουντ.


 
Η Βίβιεν Λέι είχε γράψει στο ημερολόγιο της στις 10 Ιουνίου 1937 «Το είπα στον Λέι», καταγράφοντας έτσι την ημέρα που πληροφόρησε τον σύζυγό της, Λέι Χόλμαν, για το ειδύλλιο. «Έφυγα με τον Λάρι», έγραψε βιαστικά έξι ημέρες αργότερα.

Τα ημερολόγια, η αξία των οποίων σε δημοπρασία υπολογίζεται γύρω στις 3.000 ευρώ, αποτελούν μέρος της προσωπικής συλλογής κοσμημάτων, φωτογραφιών και έργων τέχνης που θα δημοπρατηθούν στο Λονδίνο στις 26 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s.

Η Λέι κράτησε, επίσης, σημειώσεις για τις δοκιμές της για την ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» και την ημέρα τον Ιανουάριο του 1939 που τελικά ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Κέρδισε ένα Όσκαρ για το ρόλο της νευρικής καλλονής Σκάρλετ Ο’Χάρα στην κλασσική αυτή ταινία για τον αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο.

Το ειδύλλιο της Λέι με τον Ολίβιερ άρχισε γύρω στο 1936 όταν ήταν και οι δύο παντρεμένοι με άλλους, σύμφωνα με τα ερωτικά γράμματα του Ολίβιερ που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα.

Λόγω του σκανδάλου μοιχείας και διαζυγίου, παντρεύτηκαν στα κρυφά στην Καλιφόρνια τον Αύγουστο του 1940, σε χαμηλών τόνων τελετή. Ένα ασημένιο κύπελλο που τους χάρισε η Κάθριν Χέπμπουρν, μία από μόλις τέσσερις καλεσμένους στο γάμο, περιλαμβάνεται στη δημοπρασία.

Ένα δακτυλίδι με την επιγραφή "Laurence Olivier Vivien Leigh Eternally" (Λώρενς Ολίβιερ Βίβιεν Λέι Αιωνίως» αναμένεται να πωληθεί για μέχρι 650 ευρώ.

Η Λέι και ο Ολίβιερ έμειναν παντρεμένοι για 20 χρόνια και πήραν διαζύγιο το 1960. Η Λέι πέθανε το 1967 και ο Ολίβιερ το 1989.

Άλλα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν είναι το αντίγραφο εργασίας του έργου «Χάμλετ» του Ολίβιερ με τις υποσημειώσεις του από την ταινία του 1984, ένα σετ αποσκευών της Λέι με τα αρχικά της και βιβλίο πρώτης έκδοσης του μυθιστορήματος Τζέιμς Μποντ του Ίαν Φλέμινγκ «Casino Royale», με αξία μέχρι και 9.800 ευρώ.

Η συλλογή πωλείται μετά το θάνατο του μοναδικού παιδιού της Λέι, Σουζάν Φάρινγκτον, το 2015.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:02

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.