Γλυπτά από τουβλάκια Lego

Γιγάντιων διαστάσεων γλυπτά εμπνευσμένα από τη φύση φτιαγμένα με τουβλάκια Lego συνθέτουν έκθεση στο Virginia Living Museum, στο Νιούπορτ Νιουζ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.



Ο καλλιτέχνης και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Σον Κένεντι, σχεδίασε τα 16 γλυπτά, στα οποία περιλαμβάνονται ένα κολιμπρί που πετάει πάνω από ένα λουλούδι τρομπέτα, μία οικογένεια ελαφιών - σύνθεση από 84.000 τουβλάκια, μία τεράστια χελώνα, μία λιβελούλα ύψους 2,1 μέτρων, ένα παγόνι και πολλά άλλα.
York artist Sean Kenney.

Sean Kenney's Nature Connects, award winning exhibit of sculptures built with LEGO pieces


Η έκθεση "Η Φύση Συνδέει: Τέχνη και Τουβλάκια Lego" (Nature Connects: Art with LEGORegistered Bricks) αποτελεί συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα και είναι πρωτίστως μία εκπαιδευτική πλατφόρμα και δευτερευόντως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως δήλωσε ο Σον Κένεντι στην ιστοσελίδα του.
Sean Kenney's Nature Connects, award winning exhibit of sculptures built with LEGO pieces
"Ακριβώς όπως συνδέονται τα κομμάτια LEGO, τα πάντα στη φύση είναι συνδεδεμένα σε μια λεπτή ισορροπία. Τα έντομα και τα φυτά έχουν σημαντικούς δεσμούς. Διαφορετικά είδη ζώων έχουν ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους. Τα ζώα έχουν δεσμούς με τις οικογένειές τους, όπως ακριβώς έχουμε εμείς. Και φυσικά, οι άνθρωποι έχουν μια σχέση με τη φύση. Είτε κόβετε ένα δέντρο μπονσάι, είτε φυτεύετε έναν κήπο ή οτιδήποτε άλλο: είστε μέρος της φύσης" ανέφερε ο δημιουργός των γλυπτών.

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα όσοι επισκεφθούν την έκθεση "Nature Connects" και εκτιμήσουν τόσο τη φύση όσο και τα γλυπτά ως κάτι όμορφο να εμπνευστούν και επιστρέφοντας στο σπίτι να δημιουργήσουν κάτι υπέροχο για τον εαυτό τους.

Η έκθεση με τα εντυπωσιακά γλυπτά εγκαινιάστηκε στις 22 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 26 Νοεμβρίου.

Το Virginia Living Museum είναι ένα υπαίθριο Μουσείο που βρίσκεται στο Νιούπορτ Νιουζ και φιλοξενεί ζωντανά εκθέματα, ενδημικά είδη της Βιρτζίνια. Το Μουσείο περιλαμβάνει ένα ενυδρείο, επιστημονικό κέντρο, ένα ειδικό τμήμα με διάφορα είδη πτηνών, βοτανικό κήπο και πλανητάριο.

Πηγή: (ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΔ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:50

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.