Χίλιες βουβές, πήλινες μορφές στους δρόμους του Αμβούργου

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου έλθει, από τους πιο ισχυρούς του κόσμου, η αλλαγή» δήλωσαν οι εκπρόσωποι της κολεκτίβας του Αμβούργου ''1.000 Μορφές''.

Στις 5 Ιουλίου, ενόψει της Συνόδου της G20, στο Αμβούργο, οργάνωσαν μια παρέμβαση: 1.000 φιγούρες, καλυμμένες με πηλό, βάδισαν, βουβές, στους δρόμους της γερμανικής πόλης, στέλνοντας μήνυμα σε όλον τον κόσμο για την ανάγκη να αγωνιστούμε για περισσότερη αλληλεγγύη και ανθρωπιά στους δύσκολους καιρούς.
Η κολεκτίβα «1.000 Μορφές» πήρε σάρκα και οστά τον περασμένο Φεβρουάριο. Οργάνωσε την παρέμβαση της 5ης Ιουλίου χάρη στη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών και μετά από πολλές εβδομάδες προετοιμασίας. Το «κέλυφος» από πηλό σε σκόνη των άφωνων διαδηλωτών στόχο είχε να φέρει στο νου μια κοινωνία που έχει χάσει το αίσθημα της αλληλεγγύης, έχοντας προσβληθεί από τον ιό της εγωκεντρικότητας και της μη αποδοχής.
Κάποια στιγμή της πορείας, η ομάδα αποβάλλει το δεύτερο ''δέρμα'' από πηλό, συμβολίζοντας έναν κόσμο που έχει απελευθερωθεί από τις άκαμπτες ιδεολογικές δομές, μια κοινωνία που έχει υπερκεράσει τις πολιτικές αναταράξεις και έχει συνενωθεί ζητώντας περισσότερη επιείκεια, ευρύτητα πνεύματος και εποικοδομητικό διάλογο.
«Θέλουμε να ξαναθυμίσουμε το πώς η συμπόνοια και το δημόσιο πνεύμα δίνουν ταυτότητα σε μια κοινωνία» εξήγησαν οι εκπρόσωποι των ''1.000 Μορφών''.
«Η καμπάνια μας είναι ένα ακόμη σύμβολο του ότι πολλοί δεν θέλουν, πια, να αντισταθούν στην καταστρεπτική επίδραση του καπιταλισμού. Αυτό που στο τέλος θα μας σώσει δεν είναι ο ισολογισμός μας αλλά κάποιος που θα μας προσφέρει το χέρι του» τόνισαν.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:08

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.