Η Πορτογαλία πήρε την πρωτιά στην Eurovision, στην 21η θέση η Κύπρος

Στην Πορτογαλία θα γίνει του χρόνου ο 63ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision καθώς ο Σαλβαδόρ Σομπράλ και το τραγούδι Amar Pelos Dois (Αγάπη για δύο) κέρδισαν τον φετινό διαγωνισμό που έγινε στο Κίεβο της Ουκρανίας.

 

Η Κύπρος με το τραγούδι «Gravity» που ερμήνευσε ο Hovig συγκέντρωσε 68 ψήφους και κατατάχθηκε 21η σε σύνολο 26 χωρών που συμμετείχαν στον τελικό του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού και η Ελλάδα με την Demy και το This is Love, συγκέντρωσε 77 ψήφους και κατέλαβε την 19η θέση.
Στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε η Βουλγαρία, στην τρίτη η Μολδαβία, στην τέταρτη το Βέλγιο και στην πέμπτη θέση η Σουηδία.

Η Πορτογαλία, όπως και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζουν τη χαρά τους για τη νίκη στην Ουκρανία του τραγουδιστή Σαλβαντόρ Σομπράλ, ο οποίος προσέφερε χθες Σάββατο στη χώρα του την πρώτη νίκη της στη Eurovision.

"Όταν είμαστε πολύ καλοί, είμαστε οι καλύτεροι μεταξύ των καλύτερων. Συγχαρητήρια στον Σαλβαντόρ Σομπράλ", έγραψε ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, σε μήνυμα που απηύθυνε στον 27χρονο τραγουδιστή. "Μια σελίδα ιστορίας γράφτηκε απόψε στα πορτογαλικά στη Eurovision. Μπράβο Σαλβαντόρ! Μπράβο Πορτογαλία!" έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα.

Ο Σαλβαντόρ Σομπράλ, ο οποίος πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια και περιμένει να κάνει μεταμόσχευση, κέρδισε τον διαγωνισμό μ` ένα μελαγχολικό κομμάτι με τίτλο "Amar Pelos Dois" (Σε αγαπώ και για τους δυο μας), το οποίο τραγούδησε στη γλώσσα του.

Ακόμη και η ποδοσφαιρική ομάδα Μπενφίκα της Λισαβόνας φρόντισε να συγχαρεί τον Σαλβαντόρ Σομπράλ και να μεταδώσει το κομμάτι του από γιγάντια μεγάφωνα ενώ οι οπαδοί της γιόρταζαν ακόμη στους δρόμους της πρωτεύουσας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας που η ομάδα είχε κερδίσει μερικές ώρες νωρίτερα.

"Και δεν είμαστε οι μόνοι νικητές της βραδιάς...! Μπράβο Σαλβαντόρ Σομπράλ!", αντέδρασε η ομάδα.

Η νίκη του νεαρού τραγουδιστή χαιρετίστηκε επίσης πέραν των συνόρων της χώρας.

Οι χρήστες του ίντερνετ, ήδη γοητευμένοι από την ερμηνεία του Πορτογάλου υποψηφίου, άφησαν τη χαρά τους να εκδηλωθεί τη στιγμή του θριάμβου του.

Με τις ετικέτες #Salvador ή #Salvadorable, εκατοντάδες Πορτογάλοι και φαν σ` ολόκληρο τον κόσμο τίμησαν έναν "καλλιτέχνη που τραγουδάει αληθινά", μια "αποκάλυψη της μουσικής", "έναν νέο όλο απλότητα και ταλέντο".

Πριν καν τελειώσει ο διαγωνισμός, ο Βραζιλιάνος τραγουδιστής Καετάνο Βελόζο είχε κρίνει πως ο Σαλβαντόρ Σομπράλ αξίζει να νικήσει "διότι είναι πάρα πολύ καλός".

Η βρετανίδα συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, εκδήλωσε τη χαρά της στο Twitter γράφοντας "Yay Portugal" μετά τη νίκη του αγαπημένου της υποψηφίου.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, γνωστοποίησε ότι ακύρωσε τα σχέδιά του να παραστεί στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που διεξάγεται στο Κίεβο, εξαιτίας των εχθροπραξιών που ξέσπασαν στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άμαχοι.

"Η Eurovision είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Ουκρανία. Με τη Μαρίνα (σ.σ τη σύζυγό του) σκοπεύαμε να παραστούμε στον τελικό του διαγωνισμού και είχαμε καλέσει τους στρατιώτες μας και τους απόμαχους να υποστηρίξουν την Ουκρανία μαζί μας" έγραψε ο Ποροσένκο στον λογαριασμό του στο Facebook.

"Εντούτοις, εξαιτίας των βομβαρδισμών στην Αβντιίβκα και τον θάνατο αμάχων, έλαβα την απόφαση να ακυρώσω τα σχέδιά μου να παραστώ στον τελικό της Eurovision", ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:35

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.