Το 'Moonlight' κέρδισε το 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας

Η ταινία "Moonlight" του Μπάρι Τζένκινς κέρδισε το `Οσκαρ καλύτερης ταινίας, αφότου αρχικά το βαρύτιμο βραβείο δόθηκε εκ παραδρομής στο μιούζικαλ "La La Land", κατά τη διάρκεια της 89ης τελετή απονομής των βραβείων του αμερικανικού κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, σε μια βραδιά στην οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο στόχος πολλών αιχμηρών σχολίων και η οποία ξεχώρισε για τις έντονες διαμαρτυρίες κατά της πολιτικής του.

Το απίστευτο απρόοπτο προκάλεσε σύγχυση και σάλο, ενώ οι ηθοποιοί και οι παραγωγοί και των δύο ταινιών στέκονταν αμήχανα πάνω στη σκηνή. Μάλιστα δύο παραγωγοί του μιούζικαλ, το οποίο θεωρείτο το μεγάλο φαβορί εδώ και εβδομάδες, ευχαριστούσαν ήδη την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την τιμή, όταν ένας από αυτούς αντιλήφθηκε το λάθος ενώπιον εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών σε μια βραδιά που μεταδιδόταν απευθείας παγκοσμίως.

"Υπάρχει ένα λάθος, `Moonlight`, εσείς κερδίσατε το βραβείο καλύτερης ταινίας", εξήγησε o παρουσιαστής Γουόρεν Μπίτι που ήταν στη σκηνή μαζί με την συμπαρουσιάστριά του Φαίη Νταναγουέι λέγοντας ότι τους δόθηκε λάθος φάκελος να ανοίξουν και γι αυτό ύψωσε την καρτέλα με τον όνομα του νικητή και τον κόκκινο φάκελό της.Ο βετεράνος ηθοποιός προσπάθησε να εξηγήσει ότι αυτός και η Φαίη Νταναγουέι ανακοίνωσαν λάθος νικητή γιατί ο φάκελος που τους δόθηκε είχε λανθασμένα το όνομα της νικήτριας του α` γυναικείου ρόλου `Εμα Στόουν και της ταινίας που πρωταγωνιστούσε "La La Land".

Στη αρχή, όλοι πίστεψαν ότι ήταν ένα αστείο αλλά η καρτέλα πάνω στην οποία ήταν γραμμένο το όνομα του νικητή προβλήθηκε σε γκρο πλαν, μια τελευταία απόδειξη ότι πράγματι το "Moonlight" πήρε το βραβείο."Θέλω να σας πω τι συνέβη. Άνοιξα τον φάκελο και έγραφε "Εμα Στόουν, `La La Land` ", είπε ο Μπίτι."Γι` αυτό κοίταξα τόσο παρατεταμένα τη Φαίη και εσάς. Δεν προσπαθούσα να είμαι αστείος", πρόσθεσε ξεσπώντας στη συνέχεια σε γέλια. Η Ντάναγουεϊ ήταν αυτή που τελικά είπε το "La La Land"."Είναι αλήθεια. Δεν είναι φάρσα", αναφώνησε ο σκηνοθέτης του "Moonlight" Μπάρι Τζένκινς. "Στέλνω στην αγάπη μου στο La La Land, την αγάπη μου σε όλους".

Ήταν η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο λάθος γίνεται στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας, της μεγαλύτερης βραδιάς του Χόλιγουντ."Αυτή είναι η πιο τρελή στιγμή των `Οσκαρ όλων των εποχών", διερωτήθηκε η Στόουν μιλώντας στους δημοσιογράφους στα παρασκήνια "Είναι ένα πολύ παράξενο συμβάν στην ιστορία του θεσμού".Πρώτου ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Κέισι Αφλεκ για την ερμηνεία του στην ταινία Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea), του Κένεθ Λόνεργκαν Πρώτου γυναικείου ρόλου η Εμμα Στόουν για την ερμηνεία της στην ταινία La La Land ενώ το Οσκαρ Σκηνοθεσίας πήρε ο Ντέιμιεν Σαζέλ για την ταινία La La Land.Δεύτερου ανδρικού ρόλου πήρε ο Μαχέρσαλα Αλί για την ερμηνεία του στην ταινία Moonlight και το Οσκαρ Δεύτερου γυναικείου ρόλου πήρε η Βαϊόλα Ντέιβις για την ερμηνεία της στην ταινία Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.