Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %02 %446 %2016 %11:%Δεκ

Πέθανε ο Ά. Σακς, ο Ισπανός σερβιτόρος του "Fawlty Towers"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Άντριου Σακς, ο Βρετανός ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του Ισπανού σερβιτόρου Μανουέλ στη σειρά του BBC "Fawlty Towers" (Ένα Τρελό, Τρελό Ξενοδοχείο) της δεκαετίας του΄70.

Ο Σακς, ο οποίος υποδυόταν έναν σερβιτόρο από τη Βαρκελώνη στη σειρά που συνυπέγραφε ο αστέρας των Monty Python Τζον Κλιζ, πέθανε στις 23 Νοεμβρίου και χθες τάφηκε στο βόρειο Λονδίνο, όπως δήλωσε η σύζυγός του Μέλοντι στην εφημερίδα Daily Mail.
Πριν από τέσσερα χρόνια είχε διαγνωστεί με άνοια. Ο 77χρονος Κλιζ εξέφρασε μέσω Twitter την θλίψη του για τον θάνατο του Σακς, τον οποίο χαρακτήρισε "πολύ γλυκό, ευγενικό και πράο άνθρωπο και πραγματικά εξαιρετικό φαρσέρ".
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1975 και το τελευταίο στις 25 Οκτωβρίου 1979. Ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Σακς στη σειρά άφησε εποχή και όπως επισημαίνει το BBC, "ο σερβιτόρος... συχνά δεν έλεγε πολλά περισσότερα από τη λέξη ''Que?" (Τι;) κι αυτό αρκούσε για να προκαλέσει το γέλιο. Όμως αναμφίβολα η πιο διάσημη ατάκα του ήταν 'Δεν ξέρω τίποτα' ".
Μετά το Fawlty Towers, ο Σακς πρωταγωνίστησε στη διάσημη βρετανική σειρά "Coronation Street" κι είχε έναν μικρό ρόλο στη σειρά του BBC "EastEnders".

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις %AM, %02 %450 %2016 %11:%Δεκ