Πέθανε ο Ά. Σακς, ο Ισπανός σερβιτόρος του "Fawlty Towers"

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Άντριου Σακς, ο Βρετανός ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του Ισπανού σερβιτόρου Μανουέλ στη σειρά του BBC "Fawlty Towers" (Ένα Τρελό, Τρελό Ξενοδοχείο) της δεκαετίας του΄70.

Ο Σακς, ο οποίος υποδυόταν έναν σερβιτόρο από τη Βαρκελώνη στη σειρά που συνυπέγραφε ο αστέρας των Monty Python Τζον Κλιζ, πέθανε στις 23 Νοεμβρίου και χθες τάφηκε στο βόρειο Λονδίνο, όπως δήλωσε η σύζυγός του Μέλοντι στην εφημερίδα Daily Mail.
Πριν από τέσσερα χρόνια είχε διαγνωστεί με άνοια. Ο 77χρονος Κλιζ εξέφρασε μέσω Twitter την θλίψη του για τον θάνατο του Σακς, τον οποίο χαρακτήρισε "πολύ γλυκό, ευγενικό και πράο άνθρωπο και πραγματικά εξαιρετικό φαρσέρ".
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1975 και το τελευταίο στις 25 Οκτωβρίου 1979. Ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Σακς στη σειρά άφησε εποχή και όπως επισημαίνει το BBC, "ο σερβιτόρος... συχνά δεν έλεγε πολλά περισσότερα από τη λέξη ''Que?" (Τι;) κι αυτό αρκούσε για να προκαλέσει το γέλιο. Όμως αναμφίβολα η πιο διάσημη ατάκα του ήταν 'Δεν ξέρω τίποτα' ".
Μετά το Fawlty Towers, ο Σακς πρωταγωνίστησε στη διάσημη βρετανική σειρά "Coronation Street" κι είχε έναν μικρό ρόλο στη σειρά του BBC "EastEnders".

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 21:45

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.