Ανοίγει απόψε τις πύλες της η Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό

Άφθονο θα ρέει από σήμερα το κρασί στο δημόσιο κήπο της Λεμεσού, καθώς ανοίγει τις πύλες της η 55η Γιορτή του Κρασιού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

Τα εγκαίνια της Γιορτής του Κρασιού θα τελέσει στις 20:00, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο Λεμεσού "Διόνυσος" και τραγούδια του κρασιού από τον Μιχάλη Ττερλικά και τη μουσική του παρέα "Μούσα".

Στη γιορτή συμμετέχουν τα τέσσερα μεγάλα οινοποιεία της πόλης, ΕΤΚΟ-ΚΕΟ-ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, καθώς και δεκάδες άλλα μικρότερα οινοποιεία από Λεμεσό και Πάφο, ενώ 60 περίπου περίπτερα θα προσφέρουν κυπριακά εδέσματα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες θεωρείται η παρουσία βρακάδων οι οποίοι, στο πνεύμα και της αφίσας της γιορτής, θα βγάζουν φωτογραφίες "selfie" με το κοινό, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά σχήματα, θεατρικές και ταχυδακτυλουργικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και αφήγηση παραμυθιών για τα παιδιά.

Το εισιτήριο εισόδου για άτομα άνω των 18 ετών έχει καθοριστεί στα 6 ευρώ, ενώ το εφηβικό εισιτήριο (13-18 ετών) στα 4 ευρώ και για παιδιά κάτω των 12 ετών στα 3 ευρώ. Οι κάτοχοι εισιτηρίου ενηλίκων δικαιούνται δωρεάν ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο κρασί από τα οινοποιεία ΛΟΕΛ ή ΣΟΔΑΠ.

Για τους πολύτεκνους θα παρέχεται δωρεάν είσοδος στη γιορτή, για μια μέρα της δικής τους επιλογής, εφόσον παρουσιάσουν την ταυτότητα πολυτέκνου για το 2016.

Με τη στήριξη του ΚΟΤ θα προσφέρεται και φέτος δωρεάν μεταφορά στη Γιορτή του Κρασιού, με λεωφορεία, για όσους διαμένουν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα.

Εξάλλου, ο Δήμος Λεμεσού προτρέπει το κοινό να σταθμεύει τα οχήματα του στον δημοτικό χώρο στάθμευσης Εναερίου, Δικαστηρίων και Επίχωσης, στον προσωρινό δημοτικό χώρο που δημιουργήθηκε από την Εταιρεία PAFILIA πίσω από την οικία Παυλίδη και έναντι του Δημοτικού Κηποθεάτρου, στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης δίπλα από το παλιό Γ.Σ.Ο. και σε όλες τις παρόδους γύρω από το Δημόσιο Κήπο, νοουμένου ότι δεν θα παρεμποδίζεται η κυκλοφορία .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:47

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.