Disney: Αναβίωση κινουμένων σχεδίων με live-action

Η Disney αποφάσισε να επεκτείνει την τακτική της live-action (με πραγματικούς ηθοποιούς) μεταφοράς στην οθόνη κλασικών ταινιών κινουμένων σχεδίων της εταιρείας.

Μετά τα "101 Σκυλιά της Δαλματίας", την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", την "Ωραία Κοιμωμένη" (η οποία επικεντρώθηκε στον ρόλο της κακιάς μητριάς, "Maleficent"), τη "Σταχτοπούτα" και πιο πρόσφατα τη μεγάλη επιτυχία (εισπρακτική και καλλιτεχνική) του "Βιβλίου της Ζούγκλας", η Disney έχει βαλθεί να μεταφέρει ξανά στο σινεμά όλες τις κλασικές ιστορίες που κάποτε έγιναν ευρέως γνωστές και αγαπήθηκαν από το πλατύ κοινό, ως ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ταινίες live-action για τον "Ντάμπο", τη "Μουλάν", τον "Γουίνι", την "Πεντάμορφη και το Τέρας" και πιο πρόσφατα για τον "Πινόκιο".
Αν και τα έχει καταφέρει αρκετά καλά στη μεταφορά της δικής της κληρονομιάς (τόσο η "Maleficent", όσο και η "Σταχτοπούτα" ήταν αξιοπρεπείς παραγωγές), η εταιρεία προχωρά σε ένα μάλλον επικίνδυνο μονοπάτι, καλούμενη να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην αναβίωση της παλιάς μαγείας και του... ξεπουλήματος της ίδιας της τής ιστορίας.
Το δέλεαρ είναι μεγάλο: Ένα έτοιμο σενάριο, μία εντυπωσιακή παραγωγή, ένα νέο κοινό και αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία.
Μέχρι στιγμής, το στούντιο φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά, εμπιστευόμενο ταλαντούχους σκηνοθέτες και ηθοποιούς, που φέρνουν νέα πνοή στο τελικό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι ότι η τακτική αυτή μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, εάν αυτή η συνεχής επιστροφή στο παρελθόν κουράσει το κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Disney επενδύει και στις γυναίκες δημιουργούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτιδες, μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη σε ένα Χόλιγουντ που μοιάζει να προμοτάρει τους άνδρες κινηματογραφιστές.
Αναλυτικά, τα projects που ετοιμάζει η Disney:

Το βιβλίο της Ζούγκλας 2
Η ταινία του Τζον Φαβρό, που συνδυάζει πραγματικούς ηθοποιούς με ψηφιακά εφέ, υπήρξε τεράστια επιτυχία και το στούντιο επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται και σίκουελ στην ιστορία του Μόγλη, του Μπαλού, του Μπαγκίρα και των υπόλοιπων ζώων της ζούγκλας. Ο Τζον Φαβρό στη σκηνοθεσία και ο Τζάστιν Μαρκς στο σενάριο βρίσκονται σε συνομιλίες με το στούντιο για να επιστρέψουν για το σίκουελ, το οποίο θα αντλήσει μεγαλύτερη έμπνευση από το έργο του Κίπλινγκ.
Δεν ξέρουμε βέβαια τι σημαίνει αυτό για το δεύτερο project, που βασίζεται στο έργο του Κίπλινγκ, σε παραγωγή Warner Bros. Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Άντι Σέρκις, που θα συνδυάζει live-action και την τεχνική που ονομάζεται performance capture (αυτή με την οποία ο Σέρκις "ζωντάνεψε" το Γκόλουμ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών) και αναπτύσσεται στο Imaginarium, το στούντιο που έχει δημιουργήσει ο Σέρκις στο Λονδίνο. Τις φωνές δανείζουν ο ίδιος ο Σέρκις, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Κρίστιαν Μπέιλ και η Κέιτ Μπλάνσετ.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας
Ο Μπιλ Κόντον σκηνοθετεί το ριμέικ του κλασικού animation της Ντίσνεϊ, η Έμμα Γουότσον ερμηνεύει τον ρόλο της Μπελ, ενώ ο Νταν Στίβενς ("Ο Πύργος του Ντάουντον") παίζει το τέρας. Το σενάριο είναι του Στίβεν Τσμπόκι, βασισμένο σε μία προηγούμενη εκδοχή του Έβαν Σπηλιωτόπουλου, ενώ η μουσική θα είναι του Άλαν Μένκεν και θα περιλαμβάνει νέες ηχογραφήσεις των παλαιότερων τραγουδιών, αλλά και νέα τραγούδια.

Ντάμπο
Μετά τη δική του εκδοχή της "Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων", ο Τιμ Μπάρτον αναμένεται να σκηνοθετήσει για τη Disney τη live-action εκδοχή της ιστορίας του διάσημου ελέφαντα που όλοι τον κορόιδευαν για τα μεγάλα αυτιά του. Και εδώ θα χρησιμοποιηθούν πραγματικοί ηθοποιοί, αλλά και ψηφιακά εφέ. Το σενάριο υπογράφει ο Έρεν Κρούγκερ (της σειράς ταινιών Transformers).

Cruella
Καθώς το σινεμά αγαπά τις σατανικές ηρωίδες, άλλη μία εμβληματική "κακιά" της Disney θα έχει τη δική της ταινία. Ο λόγος για την Κρουέλα των "101 σκυλιών της Δαλματίας", την οποία θα ερμηνεύσει η Έμμα Στόουν. Η Κέλι Μαρσέλ θα γράψει το σενάριο.

Maleficent 2
Περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε η πρώτη ταινία "Maleficent", με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της κακιάς μάγισσας της "Ωραίας Κοιμωμένης". Δεν πρέπει να δημιουργεί απορία το γεγονός ότι το στούντιο επιστρέφει για δεύτερο γύρο. Η Αντζελίνα Τζολί λέγεται ότι θα επαναλάβει τον ρόλο της, ενώ η Λίντα Γούλβερτον θα γράψει το σενάριο.

Pete's Dragon
Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λόουρι μεταφέρει το "Pete's Dragon", την περιπέτεια ενός ορφανού αγοριού και του καλύτερού του φίλου, ενός δράκου στη μεγάλη οθόνη. Το σενάριο έχει γράψει ο ίδιος και ο Τόμπι Χόλμπρουκς, ενώ πρωταγωνιστούν η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, ο Καρλ Έρμπαν και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Peter Pan
Μετά το "Pete's Dragon", ο Ντέιβιντ Λόουρι θα ασχοληθεί με έναν άλλο Πίτερ: Tον Πίτερ Παν. Η ταινία θα βασίζεται στο animation της Disney και το σενάριο θα γράψουν ο Λόουρι και ο Τόμπι Χόλμπρουκς. Στο επίκεντρο της ταινίας θα είναι το αγόρι που αρνείται να μεγαλώσει.

Τίνκερ Μπελ
Η Ριζ Γουίδερσπουν θα πρωταγωνιστήσει και η Βικτόρια Στράους θα γράψει το σενάριο της ιστορίας της Τίνκερμπελ, της νεραϊδούλας του Πίτερ Παν.

A Wrinkle in Time
Η Άβα Ντι Βερνέι ("Selma") έχει συνδεθεί με τη μεταφορά του βιβλίου της Μαντλίν Λ'Ένγκλ, ενώ η Τζένιφερ Λι του "Frozen" επιβλέπει το σενάριο. Το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας έχει ως κεντρικό ήρωα τον Τσαρλς. Ο πατέρας του έχει χαθεί στον χρόνο και ο Τσαρλς αναζητά μια "ρωγμή στον χρόνο". Κατά λάθος, φτάνει σε έναν πλανήτη όπου όλες οι μορφές ζωής τελούν υπό σκλαβιά από έναν τεράστιο εγκέφαλο που ακούει στο όνομα ΙΤ.

Πινόκιο
Αν και βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια και δεν υπήρξε επίσημη αναφορά στον προγραμματισμό της Disney, ο Πινόκιο φαίνεται πως θα έρθει τελικά στη μεγάλη οθόνη. Η live-action μεταφορά της animation εκδοχής της ιστορίας του Κάρλο Κολόντι για τη μαριονέτα με τα μεγάλα όνειρα, έχει σεναριογράφο τον Πίτερ Χέτζες.

pinokio compressed

Παράλληλα, οι φήμες θέλουν ταινίες όπως τα "Μουλάν", "Γουίνι", "Αλαντίν" και άλλες, να ετοιμάζονται για τη μεγάλη οθόνη. Επίσης, ο Ρομπ Μάρσαλ ετοιμάζει σίκουελ της "Marry Poppins", με πρωταγωνίστρια την Έμιλι Μπλαντ. Παράλληλα, ετοιμάζει μία live-action εκδοχή του "Καρυοθραύστη" σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ.
Ενδεικτικό του πόσο έχει επενδύσει το στούντιο σε αυτή την τακτική, είναι το γεγονός ότι η Disney ανακοίνωσε πως έχει κλείσει άλλες πέντε ημερομηνίες για live-action μεταφορές παραμυθιών και animation ταινιών.
Από τις ημερομηνίες αυτές προκύπτει, επίσης, ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει άλλη ταινία Star Wars σε χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Πηγή: in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 02:02

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.