Ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ θα διευθύνει την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας και αρχιμουσικός Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, θα διευθύνει την 1η Ιανουαρίου 2022 στο βιεννέζικο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής, που είχε δωρίσει πριν από 150 χρόνια ο μεγάλος Έλληνας ευεργέτης και μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας, την επόμενη παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της ξακουστής Φιλαρμονικής της Βιέννης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα από την Ορχήστρα.

 Η ανακοίνωση του επόμενου μαέστρου της Συναυλίας, η οποία από πολλούς θεωρείται συνώνυμο της Πρωτοχρονιάς στα πέρατα του κόσμου, συνέπεσε με την πραγματοποίηση σήμερα το μεσημέρι της φετινής βιεννέζικης πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης υπό τη διεύθυνση, για έκτη φορά, του διάσημου Ιταλού αρχιμουσικού Ρικάρντο Μούτι.

    Τη Συναυλία, εφέτος, για πρώτη φορά στα πάνω από 120 χρόνια της ιστορίας της, χωρίς τη φυσική παρουσία κοινού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF) πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε πάνω από 90 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους οι τηλεθεατές της ΕΡΤ 1 και του Τρίτου Προγράμματος της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

   Μετά το 2009 και το 2014, την 1η Ιανουαρίου 2022 θα είναι η τρίτη φορά που ο αργεντινο-ισραηλιτικής καταγωγής Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, μουσικός διευθυντής σήμερα της Κρατικής Ορχήστρας του Βερολίνου, θα διευθύνει πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης και θα συμπίπτει με τα 32 χρόνια της μεταξύ τους συνεργασίας, αν και το "ντεμπούτο" του μαζί της, ο ίδιος είχε κάνει πολύ πιο παλιά, ήδη το 1965, συμμετέχοντας σε αυτή ως πιανίστας.

    Γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1942 στο Μπουένος 'Αιρες, όπου έδωσε την πρώτη του συναυλία σε ηλικία μόλις επτά ετών, εγγονός Ρωσοεβραίων μεταναστών, μετακόμισε, μαζί με τους γονείς του, από την Αργεντινή στο Ισραήλ το 1952.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 16:53

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.