Βραβευμένες ταινίες μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου στον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών

Βραβευμένες ξένες και ελληνικές παραγωγές μπορούν ακόμα να απολαύσουν οι φίλοι της μεγάλης οθόνης μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του «Μαραθωνίου Θερινών Προβολών» που συνεχίζεται, στον θερινό κινηματογράφο «Κωνστάντια», στη Λευκωσία.


Ακόμα μια ευκαιρία θα έχουν οι φίλοι του θερινού κινηματογράφου το Σάββατο, 15 Αυγούστου για να απολαύσουν το “Smuggling Hendrix”, «Αναζητώντας τον Χέντριξ» σε σκηνοθεσία Μάριου Πιπερίδη και σενάριο Σωτήρη Χρίστου.

Απέσπασε το βραβείο καλύτερης μυθοπλασίας Tribeca, τρία βραβεία στις Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρου, καλύτερο σενάριο στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, καλύτερη μυθοπλασία στο Les Arts Festival στη Γαλλία και ειδική μνεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου προβάλλεται το γεωργιανό “And Then we Danced” «Και Μετά Χορέψαμε» σε σκηνοθεσία και σενάριο Λεβάν Ακίν, με ελληνικούς υπότιτλους το οποίο απέσπασε το Βραβείο Gold Hugo στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σικάγο.

“With Open Arms” - «Βρε Καλώς τους!» είναι η γαλλική κωμωδία η οποία προβάλλεται την Τετάρτη, 19 Αυγούστου και την Πέμπτη 27 Αυγούστου, σε σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σοβερόν και σενάριο Γκι Λορέν και Μαρκ Ντε Σοβαρόν.

Η δραματική κωμωδία “The Truth” - «Η Αλήθεια» με την Κατρίν Ντενέβ, την Ζιλιέτ Μπινός και τον Ίθαν Χοκ, σε σκηνοθεσία και σενάριο Χιροκάζου Κόρε-έντα, του οποίου η πρεμιέρα ήταν στο Φεστιβάλ Βενετίας, προβάλλεται την Πέμπτη 20 Αυγούστου και την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου και την Κυριακή 30 Αυγούστου είναι η προβολή της “Yuli” - «Ο Χορός της Ζωής μου» σε σκηνοθεσία Ιθίαρ Μπογιαΐν και σενάρια Πολ Λάβερτι, που απέσπασε βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν και 5 υποψηφιότητες Goya Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

“The Nile Hilton Incident” - «Κάιρο Εμπιστευτικό» σε σκηνοθεσία και σενάριο Ταρίκ Σαλέχ το οποίο βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής στο Sundance και με το Μεγάλο Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Αστυνομικών Ταινιών Beaume, προβάλλεται στις 22 Αυγούστου και στις
28 Αυγούστου.

Στις 23 και 29 Αυγούστου προβάλλεται η αστυνομική κωμωδία “Lady Winsley” – «Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ» σε σκηνοθεσία Χινέρ Σαλίμ και σενάριο Βερονίκ Βούτρικ και Χινέρ Σαλίμ.


Σεπτέμβριος
--------

“God Exists, her Name is Petrunya” - «Υπάρχει Θεός, το όνομά της Είναι Πετρούνια», που απέσπασε το βραβείο Guild Film και το βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου προβάλλεται στις 2 και 11 Σεπτεμβρίου.

Η ταινία «Μικρά Λευκά Φακελάκια» σε σκηνοθεσία και σενάριο Σωτήρη Χρίστου με την Πόπη Αβραάμ, την Ανδρούλλα Ηρακλέους, τον Αντώνη Κατσαρή και τον Νίνο Λύρα προβάλλεται στις 3 και 13 Σεπτεμβρίου.

Στις 4 και 12 Σεπτεμβρίου η προβολή της κοινωνικής ταινίας «Ευτυχία» σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή και σενάριο Κατερίνας Μπέη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Κάτια Γκουλιώνη και τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη.

Στις 5 και 10 Σεπτεμβρίου οι φίλοι της μεγάλης οθόνης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη βραβευμένη με Όσκαρ, Golden Globe και Bafta καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Ρενέ Ζελβέγκερ, “Judy” - «Τζούντι» σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γκουλντ και σενάριο Τομ Εντζ.

Η δραματική κωμωδία “Blinded by the Light” σε σκηνοθεσία και σενάριο Γκούρντερ Τσάντα προβάλλεται ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου. Η ταινία πήρε το βραβείο “Truly Moving Picture” στο φεστιβάλ Heartland Film.

Οι προβολές είναι κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 Για τα άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν. Προπώληση εισιτηρίων από το ταμείο του θεάτρου Ενα (Λεωφόρος Αθηνάς 4, 1016 Λευκωσία) κάθε Τρίτη – Κυριακή 09:00-13:30, τηλ. 22348203 προς 5 ευρώ και διαδικτυακή αγορά από την tickethour.com.cy προς 6 ευρώ τηλ. 77777040.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:27

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.