Εκδηλώσεις για τα παιδιά των κρατουμένων στο Τμήμα Φυλακών

Στα πλαίσια του στρατηγικού στόχου του Τμήματος Φυλακών για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των κρατουμένων με τα παιδιά τους, καθώς και την ανάπτυξη των οικογενειακών δεσμών, διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στις Φυλακές από τη Διεύθυνση του Τμήματος, δύο μεγάλες παιδικές εκδηλώσεις στο γήπεδο των Φυλακών, μεταξύ 28 – 29 Ιουλίου, 2020.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μετά την περίοδο της πανδημίας κατά την οποία οι κρατούμενοι επέδειξαν πλήρη και συνετή συνεργασία με τα περιοριστικά μέτρα, η Διεύθυνση έδωσε στους κρατούμενους την ευκαιρία να περάσουν στιγμές χαράς και επικοινωνίας μαζί με τα παιδιά τους, και στα παιδιά να έχουν προσωπικές στιγμές μαζί με τους γονείς τους.

Στα πλαίσια αυτά, η Διεύθυνση διοργάνωσε δύο παιδικές εκδηλώσεις κατά τις οποίες οι κρατούμενοι πέρασαν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους, είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε φουσκωτά, να χορέψουν, να γυμναστούν με παιδική ζούμπα, να φάνε μαζί και να διασκεδάσουν, με face painting, mini ποδόσφαιρο και ομάδα ταχυδακτυλουργών. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Διεύθυνση πρόσφερε δώρα για όλα τα παιδιά των έγκλειστων γονέων, τα οποία έδωσαν οι ίδιοι στα παιδιά τους.

Ως Διεύθυνση, σημειώνεται, θεωρούμε πολύ σημαντική τη στήριξη των έγκλειστων συνανθρώπων μας από την οικογένεια τους, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και θετική εξέλιξη της σχέσης τους, έχοντας δίπλα τους ανθρώπους που τους αγαπούν και τους στηρίζουν, ώστε να επανενταχθούν ομαλότερα στην κοινωνία.

«Ενέργειες όπως η πιο πάνω εκδήλωση αναγνωρίζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως μία από τις καλύτερες πρακτικές όσον αφορά στα θέματα σύσφιξης των σχέσεων των παιδιών με τους έγκλειστους γονείς τους με αποτέλεσμα τη συμμετοχή του Τμήματος Φυλακών στην ομάδα εργασίας των 10 εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού EuroPris που αφορά τα παιδιά με τους έγκλειστους γονείς τους», προστίθεται.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, έχουν ληφθεί λόγω πανδημίας, όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:47

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί (Βίντεο)
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.