Επιφυλακτικές ως προς το νέο ταμείο ανάκαμψης Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία την πρόταση της Κομισιόν για το νέο ταμείο ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ολλανδικές διπλωματικές πηγές που περιέγραψαν τις θέσεις των τεσσάρων χωρών: "η θέση μας είναι γνωστή: το σημείο εκκίνησης είναι ότι οι Κάτω Χώρες είναι πρόθυμες να βοηθήσουν και θέλουν να συνεργαστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπολέμηση της κρίσης. Θέλουμε να το κάνουμε με τρόπο που ενισχύει τα κράτη μέλη και την ΕΕ στο σύνολό της. Οι τρέχουσες προτάσεις δημοσιεύθηκαν μόλις τώρα. Δεδομένου του μεγέθους του πακέτου, είναι πολύ νωρίς για ουσιαστική ανάλυση"

Σημειώνεται ότι "σε αυτήν την ανάλυση, οι αρχές που διατυπώνονται στο έγγραφο της Ολλανδίας, Αυστρίας, Σουηδίας και  Δανίας θα ηγηθούν (ένας σύγχρονος προϋπολογισμός της ΕΕ, προσωρινός χαρακτήρας, δάνεια για δάνεια, χωρίς αμοιβαιοποίηση χρέους, με μεταρρυθμίσεις). Δεν θέλουμε να επικεντρωθούμε στη βραχυπρόθεσμη ευελιξία αλλά σε μια διαρκή ενίσχυση της ανθεκτικότητας της εσωτερικής αγοράς".

"Οι θέσεις μας απέχουν πολύ  και  αυτό είναι θέμα για την απαιτούμενη ομοφωνία. Έτσι οι διαπραγματεύσεις θα χρειαστούν χρόνο. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτή η πρόταση θα είναι το τέλος αυτών των διαπραγματεύσεων", σημειώνουν.

Ευρωπαίος διπλωμάτης σημείωσε ότι "η Κομισιόν απέφυγε οποιεσδήποτε δύσκολες αποφάσεις ή συμβιβασμούς σε αυτό το στάδιο" και "ως αποτέλεσμα, οι ηγέτες θα έχουν σημαντικά ζητήματα  στις προσπάθειές τους να επιτύχουν έναν αποδεκτό συμβιβασμό γρήγορα. Η σχέση μεταξύ ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της εσωτερικής αγοράς στην πρόταση δεν είναι ανεπτυγμένη αρκετά και δεν ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες".

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:53

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.